Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι οκτώ προσαχθέντες για το επεισόδιο με πυροβολισμούς στο ΑΠΘ

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι οκτώ προσαχθέντες για την ένοπλη συμπλοκή που σημειώθηκε στην πλατεία Χημείου του Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) τη Δευτέρα κατά την οποία τραυματίστηκε από πυροβόλο ένας 23χρονος. 

Ο τελευταίος νοσηλεύεται στο «Γεώργιος Γεννηματάς» εκτός κινδύνου.

Δεν προέκυψε εμπλοκή των προσαχθέντων στο επεισόδιο και τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι. Ωστόσο οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Η συμπλοκή φαίνεται να αποδίδεται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 22:00, όταν ομάδα 15-17 ατόμων επιχείρησε αρχικά να εισέλθει στο πανεπιστημιακό κάμπους μέσω της Εγνατίας, αλλά τούς απέτρεψε η ιδιωτική υπηρεσία ασφάλειας του Ιδρύματος. 

Η ίδια ομάδα κατάφερε τελικά να εισέλθει στο Πανεπιστήμιο από μια μικρή πόρτα επί της οδού Εθνικής Αμύνης και κατευθύνθηκε προς την πλατεία Χημείου, όπου εκείνη την ώρα βρίσκονταν ο 23χρονος με έναν φίλο του.

Ακολούθησαν πυροβολισμοί, με την Αστυνομία να συγκεντρώνει από το σημείο πέντε κάλυκες και μία βολίδα, ενώ εντοπίστηκαν και ίχνη αίματος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο τραυματισμένος άνδρας είναι Γεωργιανός, ο οποίος πρόσφατα είχε αποφυλακιστεί για ληστείες,  φέρεται να έχει απασχολήσει τις Αρχές και για ναρκωτικά.

Όπως έγινε γνωστό, έφερε τραύματα στα πόδια του, που αντιμετωπίστηκαν με χειρουργείο.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών και ακολούθησαν συνολικά οκτώ προσαγωγές από ύποπτο όχημα αλλά κι από σημεία πέριξ της συμπλοκής.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πειραιάς: Περιπέτεια για 71χρονη στο λιμάνι - Έπεσε στη θάλασσα στην προσπάθεια να πιάσει τη βαλίτσα της

Στη θαλάσσια περιοχή της πύλης Ε-5 στο λιμάνι του Πειραιά έπεσε μια 71χρονη. Η γυναίκα περισυνελέγη σώα και καλά στην υγεία της από στελέχη του Λιμενικού Σώματος. Σύμφωνα με το ...

Μητσοτάκης για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων: «Είμαστε απέναντι σε κάθε πράξη που υποκινεί βία»

Στην ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων αναφέρεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα. Ο Πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ» (πρώην Tw...

Φόρτωση άρθρων...