Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Θεσσαλονίκη: Εργοδότης επιτέθηκε σε πρώην εργαζομένους που διεκδικούσαν δεδουλευμένα

Επεισόδιο έγινε σε κατάσταση εστίασης στη Θεσσαλονίκη. Εργοδότης απείλησε πρώην εργαζομένους που ζητούσαν τα δεδουλευμένα. Μάλιστα, δεν δίστασε να αρπάξει από τον λαιμό εκπρόσωπο Συνδικάτου, η οποία μετέβη στην επιχείρηση ως ένδειξη συμπαράστασης.

Το περιστατικό έγινε το περασμένο Σάββατο, σε κατάστημα στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr τρεις πρώην εργαζόμενοι της επιχείρησης -δύο γυναίκες και ένας άνδρας- παρουσία μελών από το Δ.Σ. του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών – Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ) ζήτησαν από τον εργοδότη τους να καταβάλει το χρηματικό ποσό που τους χρωστάει, στο σύνολο σχεδόν 2.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ένας εκ των εργοδοτών απάντησε με πρωτοφανή επιθετικότητα και έφτασε στο σημείο να πιάσει από τον λαιμό και να σύρει στη γωνία ένα μέλος της διοίκησης του ΣΕΤΕΠΕ, το οποίο νωρίτερα μπήκε στη μέση για να τον σταματήσει. Ωστόσο, ο εργοδότης δεν σταμάτησε ούτε εκεί, καθώς απείλησε φραστικά τους πρώην εργαζόμενους της επιχείρησης με εκφράσεις όπως: «Θα δείτε τι θα πάθετε, θα πεθάνετε, θα πεθάνεις εσύ».

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕΠΕ, Γιώργος Μπρανίκας τόνισε στο ThessToday ότι δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό, αντιθέτως, έκανε λόγο για καθημερινό φαινόμενο. «Είναι διπλή βία που δεχόμαστε στον Επισιτισμό: Από τη μία βλέπουμε εντατικοποίηση της ανασφάλιστης εργασίας, τον φόβο της απόλυσης και τα χαμηλά μεροκάματα και από την άλλη υπάρχουν περιπτώσεις συνάδελφοί μας να τρώνε ακόμη και ξύλο από εργοδότες για οποιοδήποτε λόγο, είτε επειδή θα κατέβουν στην απεργία, είτε επειδή θα ζητήσουν τα αυτονόητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με αφορμή το καταγγελθέν περιστατικό, σήμερα έχει προγραμματιστεί κινητοποίηση στο κατάστημα εστίασης, στις 7 το απόγευμα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η Αγιά Σοφιά το 560 μ.Χ.: Το πιο ανατριχιαστικό βίντεο μέσω της τεχνητής νοημοσύνης – Αναβιώνει η Θεία Λειτουργία

Η Τεχνητή Νοημοσύνη «φαντάστηκε» πώς θα ήταν η Αγία Σοφιά του 560 μ.Χ. σε όλη της την δόξα σε μια λειτουργία, κατάμεστη, κατάφωτη, με τον αυτοκράτορα και τους αυλικούς μεγαλοπρεπώς...

Φόρτωση άρθρων...