Μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο Δερβένι Ωραιοκάστρου στη Θεσσαλονίκη. Η φωτιά ξέσπασε στις 14:30 σε χαμηλή βλάστηση, ενώ οι καπνοί είναι ορατοί από μακρινή απόσταση.
Σστις 15:40 ήχησε το πρώτο μήνυμα από 112 για ετοιμότητα, ενώ στάλθηκε και δεύτερο μήνυμα στους κατοίκους του χωριού Λητή για εκκένωση.
Η φωτιά καίει σε γεωργική έκταση με χαμηλή βλάστηση στο Δερβένι Θεσσαλονίκης και βρίσκεται πλέον περίπου 1000 μέτρα από το χωριό Λητή με τους ανέμους να «σπρώχνουν» τις φλόγες προς τα εκεί. Η πυρκαγιά καίει σιτηρά και ξερά χόρτα, ενώ πυκνοί καπνοί είναι ορατοί.
Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στο σημείο έχουν ενισχυθεί. Αυτή την ώρα επί τόπου επιχειρούν 57 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 2ης ΕΜΟΔΕ και 16 οχήματα καθώς επίσης και εθελοντές. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν με ρίψεις νερού από αέρος 2 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη.
Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσκολεύουν την κατάσβεση αλλά δεν απειλείται ακόμα κατοικημένη περιοχή.
Πετράλωνα: Κατέρρευσε πολυκατοικία – Βρέθηκαν σώοι οι τέσσερις ένοικοι που αναζητούνταν - Πέντε προσαγωγές (video)
Γιώργος Μυλωνάκης στον Ευαγγελισμό: «Η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό και τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο»
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις