Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Θεσσαλονίκη: H νεκροψία δεν έδειξε την αιτία του θανάτου του 2,5 ετών κοριτσιού από τη Νιγηρία - Αναμονή για ιστολογικές

Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση στη σορό του 2,5 ετών κοριτσιού που πέθανε το πρωί της Παρασκευής, στο δημοτικό βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Στυλιανός».

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξιολογίας του ΑΠΘ, Λήδα Κοβάτση, μετά την ολοκλήρωση της νεκροψίας - νεκροτομής δεν διαπιστώθηκε αιτία θανάτου.

Το παιδί ήταν πολύ περιποιημένο, καθαρό σε πολύ καλή κατάσταση και με άριστη στοματική υγιεινή. “Φως” στα αίτια θανάτου θα δώσουν οι ιστολογικές εξετάσεις ενώ προκαταρκτική έρευνα για το δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» ζήτησε και ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι το κοριτσάκι είχε μεταφερθεί την Πέμπτη στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, με λοίμωξη στις αμυγδαλές, προκειμένου να εξεταστεί από τους γιατρούς, οι οποίοι συνέστησαν φαρμακευτική αγωγή, επανέλεγχο σε δέκα ημέρες και ενημέρωσαν του υπεύθυνους της δομής ότι υπήρχε πιθανότητα να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ιατροδικαστή εξέταση δεν προέκυψε ότι η λοίμωξη που είχε στις αμυγδαλές η ανήλικη ευθύνεται για τον θάνατό της.

«Την άφησαν να πεθάνει επειδή ήταν μαύρη»

Άγνοια για τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε το παιδί της δήλωσε η μητέρα του 2,5 ετών παιδιού που πέθανε στο δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» στη Θεσσαλονίκη.

Η γυναίκα, που βρισκόταν σε τραγική κατάσταση και μιλούσε μισά αγγλικά και μισά ελληνικά, είπε: «Μέχρι χθες την κρατούσα στην αγκαλιά μου και ήταν μια χαρά».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εορταστικό ωράριο: Πώς θα λειτουργήσουν σήμερα καταστήματα, Βαρβάκειος και σούπερ μάρκετ

Σε ισχύ είναι μέχρι και τις 7 Μαΐου το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στην Αθήνα ενόψει των εορτών του Πάσχα. Με διευρυμένο ωράριο πρόκειται να λειτουρ...

Πάσχα: Πώς θα κινηθούν λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό και τραμ τις επόμενες ημέρες -Τα δρομολόγια

Με ειδικά προγράμματα δρομολογίων θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς ως και την Τετάρτη του Πάσχα. Απόψε, όπως κάθε χρόνο, τα μέσα θα ολοκληρώσουν τα δρομολόγιά τους πριν τις 23...

Πώς θα κάνουμε Ανάσταση και Κυριακή του Πάσχα -Τι δείχνουν τα τελευταία δεδομένα της ΕΜΥ, πρόγνωση ανά περιοχή

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει στα βόρεια τους 20 με 22 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 23...

Φόρτωση άρθρων...