Κυριακή
19 Μαΐου 2024

Θεσσαλονίκη - Κορωνοϊός: Πέθανε 44χρονος ανεμβολίαστος χωρίς υποκείμενο νόσημα

Τη μάχη με τον κορωνοϊό έχασε ένας 44χρονος άνδρας, ο οποίος δεν είχε εμβολιαστεί, ενώ δεν έπασχε από κάποιο υποκείμενο νόσημα. Ο 44χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Η εφημερία στο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης ήταν δύσκολη, καθώς έγιναν δεκάδες εισαγωγές νέων ασθενών με κορωνοϊό.

Συνολικά έξι είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ενώ στις παιδιατρικές κλινικές του νοσοκομείου βρίσκονται και πέντε παιδιά με κορωνοϊό σε καλή κατάσταση.

Συνολικά στη διάρκεια της εφημερίας έγιναν 65 εισαγωγές νέων περιστατικών με Covid, αριθμός που βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με αυτόν της προηγούμενης εφημερίας, ενώ υπάρχουν και 15 ύποπτα περιστατικά.

Την ίδια στιγμή και όπως αναφέρει στο GRTimes ο Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Ιπποκράτειου, Χρήστος Τζελέπης, υπάρχουν κατά διαστήματα κρούσματα και στο υγειονομικό προσωπικό, τα οποία μπορεί να μην είναι πολλά επιβαρύνουν όμως ακόμη περισσότερο την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση με το μειωμένο προσωπικό πού αγωνίζεται υπερεντατικά και βρίσκεται στα όριά της εξάντλησης. Ο Χρήστος Τζελέπης δεν σημείωσε πώς το τελευταίο διάστημα δεν έχει ενισχυθεί το νοσοκομείο από επικουρικό προσωπικό.

Επίσης τόνισε πώς η κατάσταση με τα περιστατικά του κορωνοϊού μπορεί να είναι δραματική, εξαιρετικά δύσκολη όμως είναι η κατάσταση και με τα υπόλοιπα περιστατικά και με τα χειρουργεία τα οποία εδώ και αρκετό διάστημα εξυπηρετούν μόνο τα επείγοντα περιστατικά

Δεκάδες ασθενείς στο «Άγιος Παύλος»

Την ίδια στιγμή, δεκάδες ασθενείς με κορωνοϊό άρχισε να δέχεται το νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» της Θεσσαλονίκης το οποίο από χθες λειτουργεί αποκλειστικά για περιστατικά Covid.

Χθες δέχτηκε συνολικά 40 ασθενείς από νοσοκομεία της πόλης, ενώ σήμερα για τον ίδιο σκοπό αναμένεται να διατεθούν 54 κλίνες.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Καιρός: Ξεπέρασε τους 35 βαθμούς η θερμοκρασία στην Κρήτη – Πού χτύπησε κόκκινο ο υδράργυρος

Υψηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας μας το Σάββατο 18/05 σύμφωνα με τα στοιχεία του meteo. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρο...

Τρεις συλλήψεις για αρχαιοκαπηλία στη Θεσσαλονίκη – Έκρυβαν εικόνες Αγίων, ιερά αντικείμενα και αρχαία νομίσματα

Στη σύλληψη τριών ατόμων, ενός 61χρονου, της 55χρονης συζύγου του και μίας 83χρονης γυναίκας, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθ...

Φόρτωση άρθρων...