Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Θεσσαλονίκη: Ξεκινά η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού (Video)

Σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει, μετά από την αναβολή της περασμένης Τετάρτης, η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη έρχονται σήμερα οι δώδεκα νεαροί που εμπλέκονται στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού πριν από έναν χρόνο στη Θεσσαλονίκη.

Η δίκη είχε ξεκινήσει από την Τετάρτη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο στη Θεσσαλονίκη, η δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού, στην υπόθεση που σόκαρε το πανελλήνιο στην περιοχή Χαριλάου, με τα κίνητρα της επίθεσης να είναι οπαδικά.

Οι δώδεκα νεαροί που εμπλέκονται στην υπόθεση, θα οδηγηθούν στο εδώλιο κατηγορούμενοι για τον θάνατο του Άλκη καθώς και τον τραυματισμό δύο φίλων του.

Η δίκη πρόκειται να διεξαχθεί στην κεντρική αίθουσα των δικαστηρίων, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι δώδεκα κατηγορούμενοι και περισσότεροι από 20 συνήγοροι υπεράσπισης θα βρεθούν στο δικαστήριο, ενώ οι μάρτυρες κατηγορίας είναι 26 και οι μάρτυρες υπεράσπισης πάνω από 15.

Σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστού, το οποίο θα παίξει σημαίνοντα ρόλο στην εκδίκαση της υπόθεσης ο θάνατος του Άλκη προήλθε από συνδυασμό τραυμάτων, από μαχαίρια στα πόδια και από χτυπήματα στο κεφάλι.

Το χρονικό της αιματηρής συμπλοκής

Ήταν ξημερώματα 1ης Φεβρουαρίου, ο 19χρονος Άλκης Καμπανός βρισκόταν με την παρέα του στην περιοχή Χαριλάου Θεσσαλονίκης. Δύο αυτοκίνητα σταματούν στο σημείο και ρωτούν τον Άλκη και την παρέα του, τι ομάδα είναι.

Ο Άλκης απαντά πώς είναι Άρης και τότε αρχίζουν να επιτίθενται στον νεαρό και την παρέα του με ρόπαλα, μαχαίρια, δρεπάνια και άλλα αιχμηρά αντικείμενα.

Ο άτυχος νεαρός δέχεται μαχαιριά από δρεπάνι, τραυματίζεται στο πόδι, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του από ακατάσχετη αιμορραγία, ενώ κι άλλοι δύο φίλοι του φέρουν τραύματα αλλά χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους.

Το δολοφονικό όπλο βρέθηκε λίγα μέτρα μακριά από το σημείο του εγκλήματος, πεταμένο στον δρόμο, πλάι σε απορρίμματα.

Το σώμα του 19χρονου Άλκη Καμπανού είχε δεχτεί πάνω από 30 τραύματα, όπως έδειξε το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης. Η ιατροδικαστής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος του προήλθε από συνδυασμό αυτών των τραυμάτων και κυρίως από τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που προκάλεσαν τα χτυπήματα με το δρεπάνι, το μαχαίρι και τον λοστό.

Η εν ψυχρώ δολοφονία ενός 19χρονου σόκαρε το πανελλήνιο…

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο σημείο που ο άτυχος Άλκης άφησε την τελευταία του πνοή και άφησε λουλούδια, κεριά και κασκόλ της αγαπημένης ομάδας του Άλκη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 28 Μαρτίου

Γεγονότα 845: Τρεις τόνους ασήμι, ποσό τεράστιο για την εποχή, δίνει στους Βίκινγκς ο βασιλιάς των Φράγκων Κάρολος ο Φαλακρός, για να φύγουν από το Παρίσι, το οποίο είχαν καταλά...

Φόρτωση άρθρων...