Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Θεσσαλονίκη: Λύθηκε το μυστήριο με το ακέφαλο πτώμα

Ελλάδα

Ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα των τελευταίων ετών, με θύμα έναν 33χρονο Ιρανό που είχε βρεθεί νεκρός το 2020 στη Θεσσαλονίκη, εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια.

Ήταν πρωί της 7ης Σεπτεμβρίου 2020 όταν στο Κάτω Σχολάρι, δίπλα σε παράδρομο της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης- Νέων Μουδανίων, εντοπίστηκε σε προχωρημένη σήψη το πτώμα άντρα, από το οποίο έλειπε το κεφάλι και τα χέρια. Οι αρχικές υποψίες τότε στράφηκαν στο ενδεχόμενο της παράσυρσης του θύματος από διερχόμενο όχημα και της μετέπειτα επίθεσης από ζώα.

Ωστόσο, μετά την ιατροδικαστική εξέταση αποκλείστηκε η εκδοχή του τροχαίου.

Κλιμάκιο αστυνομικών ερεύνησε εκ νέου τον τόπο και βρήκε δύο κάλυκες πυροβόλου όπλου, ενώ σε απόσταση αρκετών μέτρων βρέθηκαν τμήματα ανθρώπινου κρανίου, μετά την ανασύσταση των οποίων διαπιστώθηκαν οπές απόλυτα συμβατές με πλήξη από βολίδες πυροβόλου όπλου, όμοιου με τους ανευρεθέντες κάλυκες.

Το θύμα είναι ένας Ιρανός ηλικίας 33 ετών. Διέμενε στη χώρα μας με την εν διαστάσει σύζυγό του και τα δύο ανήλικα παιδιά τους για περίπου τρία χρόνια.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ταυτοποίησαν ως δράστες του εγκλήματος με θύμα τον 33χρονο Ιρανό δύο άτομα με καταγωγή από το Ιράκ. Το θύμα διατηρούσε φιλικές σχέσεις μαζί τους, ενώ εξετάζεται από τις ελληνικές Αρχές το ενδεχόμενο σύνδεσής τους στο χώρο της παράνομης διακίνησης μεταναστών. Ο ένας από τους δύο Ιρακινούς που ταυτοποιήθηκε για τη δολοφονία είχε συλληφθεί δύο μήνες μετά το έγκλημα (και πριν ακόμα ταυτοποιηθεί για τη δολοφονία του Ιρανού) για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών. Καταδικάστηκε και παραμένει έκτοτε έγκλειστος σε φυλακή της χώρας. Μετά την ταυτοποίησή του για το έγκλημα, ο Ιρακινός μετήχθη από τις φυλακές Κορυδαλλού στην Ασφάλεια και απολογούμενος προανακριτικά αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση. Σε βάρος του συνεργού του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και αναζητείται.

Οι δύο Ιρακινοί, όπως προέκυψε από την έρευνα, είχαν πάει μαζί με τον 33χρονο Ιρανό, το απόγευμα της 15ης Αυγούστου 2020, στις Καλύβες Χαλκιδικής, όπου αφού δείπνησαν σε ταβέρνα στη συνέχεια επέστρεψαν στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, από εκείνο το βράδυ και μετά ο 33χρονος Ιρανός δεν έδωσε ξανά σημάδια ζωής. Ταυτόχρονα εξακριβώθηκε από τις Αρχές η ταυτόχρονη ενεργοποίηση των τηλεφωνικών συνδέσεων των δραστών στην περιοχή του τόπου του εγκλήματος.

Μετά τη διάπραξη της δολοφονίας, οι δράστες κατηγορούνται ότι αφαίρεσαν τα κινητά τηλέφωνα του θύματος και συνέχισαν την επιστροφή τους προ τη Λητή Θεσσαλονίκης. Το κίνητρο της δολοφονίας δεν έχει αποσαφηνιστεί. Εκτιμάται από τις Αρχές ότι μπορεί να συνδέεται με παράνομες δραστηριότητες στο χώρο της διακίνησης αλλοδαπών. Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών μπήκε και η πληροφορία ότι το θύμα διατηρούσε ερωτική σχέση με γυναίκα κουρδικής καταγωγής που διέμενε μόνιμα στο Βέλγιο. Κατά της σχέσης αυτής τάσσονταν οι συγγενείς της, οι οποίοι -σύμφωνα με την Αστυνομία- είχαν απειλήσει ευθέως τον 33χρονο για τη ζωή του. Ωστόσο, δεν προέκυψε εμπλοκή των συγγενών της γυναίκας με την υπόθεση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πασαλιμάνι: Η στιγμή που εντοπίζουν νεκρό τον 31χρονο αστυνομικό μετά την κατάρρευση του κτιρίου – Εικόνες-σοκ

Στη δημοσιότητα έρχεται βίντεο-ντοκουμέντο από τις δραματικές στιγμές που ακολούθησαν έπειτα από την κατάρρευση του κτιρίου στο Πασαλιμάνι και τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού, ...

Κόρινθος: Σορός ηλικιωμένης εντοπίστηκε στην θαλάσσια περιοχή του Αγίου Νικολάου

Πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας ανασύρθηκε την Πέμπτη στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Νικολάου στην Κόρινθο. Για το περιστατικό ενημερώθηκε το πρωί η Λιμενική Αρχή της Κορίνθου από το...

Φόρτωση άρθρων...