Κυριακή
19 Μαΐου 2024

Θεσσαλονίκη: Mαραθωνοδρόμος η 42χρονη ποδηλάτισσα που παρέσυρε και σκότωσε το φορτηγό (Photos)

Η μαραθωνοδρόμος Δήμητρα Ιορδανίδου είναι η γυναίκα που έχασε τη ζωή της στο τροχαίο με το φορτηγό στη Θεσσαλονίκη.

Η 42χρονη γυναίκα παρασύρθηκε από φορτηγό, ενώ πήγαινε στη δουλειά της με το ποδήλατό της, όπως συνήθιζε να κάνει κάθε μέρα. 

Η άτυχη γυναίκα, αρχικά διασωληνώθηκε μέσα στο ασθενοφόρο, ωστόσο είχε υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις με αποτέλεσμα λίγη ώρα αργότερα να υποκύψει στα τραύματά της.

Η Δήμητρα Ιορδανίδου είχε πτυχίο στο Οικονομικό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακές σπουδές MSc in Management στο Πανεπιστήμιο του Bath στην Αγγλία και προϋπηρεσία στον τραπεζικό τομέα ως στέλεχος στη λιανική τραπεζική. Η Δήμητρα Ιορδανίδου αποτελούσε έναν από τους πυλώνες της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας από την ίδρυσή της.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στην ιστοσελίδα της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, πριν βάλει τα ρούχα της δουλειάς και «πολύ πριν οι περισσότεροι από εμάς ξυπνήσουμε για να πάμε στη δουλειά μας, η Δήμητρα έχει ήδη ξεκινήσει τη προπόνησή της από τις 5:30 τα χαράματα στους άδειους δρόμους της πόλης αφοσιωμένη στο άλλο καθήκον της, την προπόνηση. 

 Θεσσαλονίκη: Mαραθωνοδρόμος η ποδηλάτισσα που παρέσυρε και σκότωσε το φορτηγό

Ακόμη και τα Σαββατοκύριακα που συνήθως ένας εργαζόμενος τα έχει για να ξεκουραστεί. Το προπονητικό πλάνο ενός μαραθωνοδρόμου είναι αυστηρό και δεν δικαιολογεί απουσίες. Όπως και δικαιολογίες».

Με δύο φορές 3η πανελλήνια θέση και δύο φορές 4η πανελλήνια θέση στον Μαραθώνιο της Αθήνας και έχοντας εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους διεθνείς μαραθωνίους της Στοκχόλμης και του Ναγκάνο στην Ιαπωνία, η Δήμητρα Ιορδανίδου έχει γράψει την δική της ιστορία στον ελληνικό αθλητισμό.

 Θεσσαλονίκη: Mαραθωνοδρόμος η ποδηλάτισσα που παρέσυρε και σκότωσε το φορτηγό

Είχε αγωνιστεί με τέσσερα διαφορετικά σωματεία. Αρχικά με τον ΠΑΟΚ, στη συνέχεια με τον ΓΑΣ Κουφαλίων Θεσσαλονίκης, με τον Ηρακλή και φέτος με τον Τρίτωνα Θεσσαλονίκης. Μόνον δυο αθλήτριες συλλόγων της Μακεδονίας-Θράκης έχουν επιτύχει μέχρι σήμερα καλύτερες επιδόσεις στον Μαραθώνιο της Αθήνας από τη Δήμητρα Ιορδανίδου.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, Δρ. Κυριάκος Λουφάκης, έκανε λόγο για έναν εξαιρετικό άνθρωπο και συνεργάτιδα, για την οποία μόνο καλά λόγια έχει να πει. «Ερχόταν κάθε μέρα το πρωί με το ποδήλατο της στη δουλειά. Ερχόμενη στα καθήκοντα της, έχασε την ζωή της. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι, δεν μπορούμε να το πιστέψουμε», ανέφερε ο συνεργάτης της Δήμητρας Ιορδανίδου.

 Θεσσαλονίκη: Mαραθωνοδρόμος η ποδηλάτισσα που παρέσυρε και σκότωσε το φορτηγό

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τη Δευτέρα το πρώτο βήμα για «καθαρές» και «έξυπνες» μεταφορές στη Θεσσαλονίκη

«Το πρώτο βήμα για «καθαρές» και «έξυπνες» μεταφορές στην πόλη της Θεσσαλονίκης γίνεται τη Δευτέρα 20 Μαΐου. Δεκαεπτά ηλεκτρικά λεωφορεία βγαίνουν στους δρόμους, εκτελώντας δρομολό...

Σοκ στην Ημαθία: 23χρονη ξύπνησε με δύσπνοια και πέθανε – Ερευνώνται τα αίτια θανάτου

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Αλεξάνδρεια Ημαθίας, μετά τον απροσδόκητο χαμό μιας 23χρονης κοπέλας. Η νεαρή γυναίκα ξύπνησε το πρωί της Παρασκευής με έντονη δύσπνοια και κατέρρευσε...

Φόρτωση άρθρων...