Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Θεσσαλονίκη: Μπαράζ συλλήψεων για τη δολοφονία του 19χρονου - Πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ ο ένας από τους συλληφθέντες (Video)

Συνεχείς είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, με τις έρευνες των αρχών να συνεχίζονται, τη στιγμή που το πανελλήνιο παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα και ζητά να τιμωρηθούν εκείνοι που έκοψαν τόσο άδικα το νήμα της ζωής ενός 19χρονου παιδιού.

Μέχρι τώρα, έντεκα άτομα περιλαμβάνονται στη δικογραφία για τη δολοφονική επίθεση στην περιοχή Χαριλάου Θεσσαλονίκης, κατά την οποία έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Άλκης και τραυματίστηκαν δύο φίλοι του, 19 και 20 ετών.

Εκτός από τον 23χρονο που συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη, ένα 24ωρο μετά τη δολοφονία, κι αναμένεται να απολογηθεί σήμερα, Δευτέρα, στον Ανακριτή, η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, αξιοποιώντας το προανακριτικό υλικό αλλά και διάφορα άλλα ευρήματα, προχώρησε εχθές στην ταυτοποίηση άλλων δέκα προσώπων για την υπόθεση, από τους οποίους ήδη οι οκτώ συνελήφθησαν σε εκτέλεση σχετικών ενταλμάτων που εξέδωσε ο ανακριτής.

Εντάλματα εκδόθηκαν και εις βάρος των υπολοίπων δύο ταυτοποιημένων προσώπων και διεξάγονται αναζητήσεις για τη σύλληψή τους. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για τον βαθμό εμπλοκής τους στη δολοφονία. Μάλιστα, ο ένας εκ των δύο, ένας 20χρονος, φέρεται να έχει διαφύγει στην Αλβανία.

Το παρελθόν των συλληφθέντων

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι οκτώ συλληφθέντες είναι ηλικίας από 19 έως 23 ετών, ενώ επτά εξ αυτών είναι Έλληνες και ένας αλβανικής καταγωγής. Πρόκειται στην πλειονότητά τους για μέλη συνδέσμων οπαδών του ΠΑΟΚ και μάλιστα με ηγετικό ρόλο μέσα σε αυτούς.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τρεις εκ των συλληφθέντων είναι σεσημασμένοι, έχοντας συλληφθεί ξανά στο παρελθόν για συμμετοχή σε επεισόδια σε γήπεδα και συγκρούσεις με οπαδούς άλλους ομάδων.

Πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ ο ένας από τους συλληφθέντες

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο οδηγός, Γ.Κ. του δεύτερου αυτοκινήτου, το οποίο συμμετείχε στη δολοφονική επίθεση.
Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τον Γ.Κ. να είναι πρώην ποδοσφαιριστής στην παιδική ομάδα του ΠΑΟΚ, υπάλληλος σε υποκατάστημα γνωστής αλυσίδας υποδημάτων και οργανωμένος στη Θύρα 4.

Μάλιστα o Γ.Κ είναι φίλος, στο Facebooκ με τον 20χρονο Αλβανό ο οποίος έχει διαφύγει στη χώρα του και καταζητείται.

Έρευνες στην Αλβανία

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρεται παραπάνω, ένας εκ των δραστών ενδέχεται να έχει διαφύγει στην Αλβανία. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που έρευνες θα διεξαχθούν και στη γειτονική χώρα.

Το όπλο του εγκλήματος

Νωρίτερα χθες, το φως της δημοσιότητας είδε η φωτογραφία του δρεπανιού, το οποίο κατασχέθηκε από αστυνομικούς λίγα μέτρα από το σημείο της επίθεσης.

Στο δρεπάνι, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε γενετικό υλικό του 19χρονου Άλκη, γι’ αυτό εκτιμάται ότι είναι το όπλο με το οποίο επήλθαν τα φονικά χτυπήματα στο σώμα του.

Εντοπίστηκε και το δεύτερο αυτοκίνητο

Παράλληλα, όπως μετάδωσε το MEGA, στο πλαίσιο των ερευνών, εντοπίστηκε και το δεύτερο αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποίησαν οι δράστες της επίθεσης, τα ξημερώματα της Τρίτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το όχημα βρισκόταν σταθμευμένο σε γκαράζ.

«Εντάξει, τους αποτελειώσατε;»

Συγκλονίζει στο μεταξύ η νέα μαρτυρία γυναίκας για τη δολοφονική επίθεση στον Άλκη στη Χαριλάου. Με δάκρυα στα μάτια και σε κατάσταση σοκ, η γυναίκα περιέγραψε τις τελευταίες στιγμές του 19χρονου νέου και τι συνέβη αμέσως μετά, δηλώνοντας ότι οι φρικτές αυτές αναμνήσεις δε θα ξεχαστούν ποτέ.

«Έγινε σε κλάσματα δευτερολέπτου… Δεν προλάβαμε να κάνουμε τίποτα. Το ότι ειδοποιήθηκε η αστυνομία όταν άρχισε η φασαρία, αυτό το πληροφορηθήκαμε. Αυτό που άκουσα και το είπα κατ’ επανάληψιν, ειλικρινά δεν μπορώ να το πω… “Φτάνει, μη με χτυπάτε άλλο… Φτάνει…” Και μετά τον κουβαλήσανε από εκεί, τον φέρανε εδώ και πάει ένας κύριος και του λέει “άνοιξε τα μάτια σου, μίλησε μου” αλλά ήταν αναίσθητος, 100, Ζητάδες, ασθενοφόρα (σ.σ είχαν έρθει), αλλά ήδη ο Άλκης, δυστυχώς, τον είχαν αποτελειώσει…».
«Ήταν πάνω από δέκα άτομα. Ήταν βασικά δύο αυτοκίνητα, και όταν ‘εξετέλεσαν την αποστολή τους’ ακούγεται από ‘κει μια φωνή και λέει “εντάξει τους αποτελειώσατε;” Σταμάτησε και φύγανε… Αυτό δεν θα το ξεχάσω, αυτή τη φωνή στα αυτιά μου…», συνέχισε τη σοκαριστική διήγησή της η γυναίκα.

Δείτε το βίντεο του MEGA:
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη άνδρας για φωτιά στον Κάλαμο Αττικής

Στη σύλληψη ενός άνδρα προχώρησαν σήμερα αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε) της Πυροσβεστικής, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Ο συλλ...

Αυτές είναι οι 198 «απάτητες παραλίες» της Ελλάδας - Μπαίνουν σε καθεστώς απόλυτης προστασίας

Υπογράφηκε σήμερα (19.4.2024) από τον Υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη και τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρο Σκυλακάκη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), με την οπ...

Φόρτωση άρθρων...