Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για ιερέα που προέτρεπε πιστούς να μπουν χωρίς μάσκα στον Άγιο Δημήτριο

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι ιερέας του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη προέτρεψε τους πιστούς να εισέλθουν χωρίς μάσκα σε ναό. 

Το περιστατικό συνέβη την Τρίτη, ανήμερα του εορτασμού του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης, παρά τις συστάσεις της αστυνομίας για χρήση μάσκας.

Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί, εάν τελέστηκε το αδίκημα της διέγερσης σε ανυπακοή. Η έρευνα ανατέθηκε στην αστυνομία, σύμφωνα με το thesstoday.gr.

Μητρόπολη Θεσσαλονίκης: «Ατυχές συμβάν»

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα, το περιστατικό καταγράφηκε σε ζωντανή σύνδεση από τη δημόσια τηλεόραση.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης μία ημέρα αργότερα, γίνεται λόγος για «ατυχές συμβάν», που προέκυψε εξαιτίας μιας «στιγμιαίας και μεμονωμένης παρανόησης μεταξύ των εμπλεκομένων προσώπων».

Ακόμα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το γεγονός «έλαβε διαστάσεις και μεγαλοποιήθηκε ως μη όφειλε», ενώ τονίζεται πως γενικά η συνεργασία των υπευθύνων του Ναού και των εκπροσώπων της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε σε κλίμα απόλυτης συνεννόησης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φαντασμαγορικό Πάσχα στην Κέρκυρα - Οι μελωδίες των φιλαρμονικών και το σπάσιμο των μπότηδων

Πλήθος κόσμου, ντόπιων και επισκεπτών, κατέκλυσε την Κέρκυρα για το φετινό Πάσχα, γεμίζοντας ασφυκτικά τα σοκάκια και τις πλατείες του νησιού. Η θρησκευτική κατάνυξη κορυφώθηκε το ...

Φόρτωση άρθρων...