Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος ο 34χρονος μητροκτόνος της Χαλκηδόνας – Τι είπε στον ανακριτή

Προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε ο μητροκτόνος της Χαλκηδόνας έπειτα από την απολογία του στο Δικαστικό Μέγαρο Κατερίνης.

Ο 34χρονος αφού σκότωσε την ίδια του τη μητέρα στον Κορινό Πιερίας, οδήγησε 60 χιλιόμετρα με τη νεκρή μητέρα του στο διπλανό κάθισμα, από επαρχιακούς δρόμους για να καταλήξει έξω από τα κοιμητήρια της Χαλκηδόνας όπου και άφησε το αυτοκίνητο με τη σορό της 71χρονης, σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην απολογία του ενώπιον του ανακριτή ο μητροκτόνος υποστήριξε πως ο ίδιος δεν είχε πρόθεση να την σκοτώσει, ότι εκείνη του το ζήτησε και πως ο ίδιος προσπάθησε να τη μεταπείσει.

«Εκείνη την ημέρα προσπάθησα να τη μεταπείσω. Πήγαμε στον Κορινό Πιερίας. Ήταν το μέρος που είχαμε περάσει τις τελευταίες ευτυχισμένες οικογενειακές στιγμές. Στο γυρισμό έπαθε σοκ, άρχισε να τσιρίζει. Μου ζήτησε να την σκοτώσω, την πίεσα ότι πρέπει να δει με άλλο τρόπο τη ζωή αλλά είπε ότι δεν αντέχει πλέον», υποστήριξε ο34χρονος ενώπιον του ανακριτή και πρόσθεσε: «μου είπε πήγαινε στην παραλία, σταματήσαμε για λίγα λεπτά μιλήσαμε. Μου είπε δεν αντέχω. Πήγα στο πορτ μπαγκαζ πήρα το όπλο. Της είπα δες κάτι, γύρισε και πυροβόλησα».

Σύμφωνα με το thestival.gr, ο 34χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε πως δεν είχε την καραμπίνα μαζί του για να σκοτώσει την μητέρα του αλλά για να αυτοκτονήσει, ενώ ανέφερε μάλιστα πως μετά τον φόνο επιχείρησε πολλές φορές να δώσει τέλος στη ζωή του, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο συνήγορός του, Νίκος Πετρίδης, υπογράμμισε πως στην απολογία του ο 34χρονος ήταν απόλυτα ειλικρινής και περιέγραψε την τραγική κατάσταση την οποία βίωνε. Αναφορικά με την προφυλάκισή του υπογράμμισε πως αυτή έγινε για την αυτοπροστασία του, δεδομένου ότι εμφανίζει αυτοκτονικές τάσεις και όχι γιατί κρίθηκε ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χαλκίδα: Με κουζινομάχαιρο σκότωσαν την 63χρονη - Η Αστυνομία κοντά στον εντοπισμό του δολοφόνου

Τραύματα στον αυχένα από κουζινομάχαιρο έφερε τελικά η 63χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στην Έξω Παναγίτσα στη Χαλκίδα. Το τραγικό περιστατικό συνέβη την Παρασκευή, ...

ΕΟΔΥ: 4 θάνατοι από κορωνοϊό και 5 διασωληνωμένοι - Ένα σοβαρό κρούσμα γρίπης και ένας θάνατος

Χαμηλή παραμένει η θετικότητα για κορωνοϊό, ενώ παρουσίασε σημαντική μείωση για γρίπη, σύμφωνα με την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για τις ιογενείς λοιμώξεις του αναπνε...

Φόρτωση άρθρων...