Τρίτη
30 Απριλίου 2024

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή τα δύο αδέρφια που κατηγορούνται για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 52χρονου

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν έπειτα από την απολογία τους στην ανακρίτρια, τα δύο αδέλφια από την Αρμενία τα οποία κατηγορούνται για τον θάνατο του 52χρονου ιδιοκτήτη γραφείου τελετών στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Το τραγικό περιστατικό έγινε το πρωί του Σαββάτου.

Οι δύο κατηγορούμενοι, 40 και 42 ετών, διώκονται για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, πράξη την οποία αρνήθηκαν στις απολογίες τους, επικαλούμενοι και τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έρευνας.

Η ιατροδικαστική εξέταση απεφάνθη πως ο 52χρονος, ο οποίος κατέληξε κατά τη διακομιδή του σε εφημερεύον νοσοκομείο, υπέστη ισχαιμία του μυοκαρδίου. Όπως είχε γίνει γνωστό, αντιμετώπιζε και άλλα προβλήματα υγείας, τα οποία συνέθεταν ένα βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό.

Το επεισόδιο ξεκίνησε επειδή ο 52χρονος τάιζε αδέσποτα, έξω από την επιχείρησή του, γεγονός που φαίνεται να ενόχλησε τα δύο αδέλφια, ενώ από μαρτυρίες κατοίκων προκύπτει ότι είχαν προηγηθεί κι άλλοι καβγάδες καθώς οι κατηγορούμενοι αντιδρούσαν στη λειτουργία της επιχείρησης στην περιοχή.

Στις απολογίες τους, ο 40χρονος αποδέχθηκε ότι χτύπησε ελαφρά το θύμα επειδή τον έβρισε.

«Προηγήθηκε καβγάς με αφορμή τα αποφάγια που υπήρχαν στο δρόμο» παραδέχθηκε ο ίδιος, αρνούμενος ότι ο θάνατος προκλήθηκε από τα χτυπήματά του. «Όταν φύγαμε ήταν όρθιος και είχε τις αισθήσεις του» φέρεται να τόνισε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αδελφός του ανέφερε ότι επιχείρησε να παρέμβει πυροσβεστικά όταν ξεκίνησε το επεισόδιο. «Δεν είχαμε προηγούμενα μαζί του» πρόσθεσε ο 42χρονος, όταν ρωτήθηκε για ενδεχόμενες προστριβές με τον 52χρονο κατά το παρελθόν.

Οι ισχυρισμοί τους όμως δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα που τους «έδειξαν» τον δρόμο για τις φυλακές.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Καιρός: Με ισχυρούς ανέμους, ζέστη και βροχές η Μεγάλη Εβδομάδα – Πώς θα κάνουμε Ανάσταση και Πάσχα

Ισχυροί άνεμοι έως 8 μποφόρ αναμένονται σήμερα Μεγάλη Τρίτη (30.4.2024), γεγονός που θα προκαλέσει προβλήματα στις θαλάσσιες μετακινήσεις. Ωστόσο, σε γενικές γραμμές ο καιρός θα εί...

Φόρτωση άρθρων...