Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα ο 32χρονος που άνοιξε πυρ στην Καλαμαριά

Ελλάδα

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης οδηγήθηκε το πρωί ο 32χρονος αλβανικής καταγωγής, ο οποίος άνοιξε πυρ χθες το απόγευμα εντός και εκτός της πολυκατοικίας που διαμένει στην περιοχή του Φοίνικα στην Καλαμαριά.

Έπειτα από έρευνες που έγιναν στην οικία του εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών.

Ο 32χρονος συνελήφθη οδηγήθηκε σε εισαγγελέα και ανακριτή. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς για παραβάσεις των Νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών,  φθορά ξένης ιδιοκτησίας και επικίνδυνη οδήγηση.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, από αστυνομικούς του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Ποσότητα κάνναβης 23 κιλών και 83 γραμμαρίων
  • Ποσότητα κοκαΐνης συνολικού βάρους 1 κιλού και 224 γραμμαρίων
  • Λευκή ουσία συνολικού βάρους 356 γραμμαρίων
  • Χρηματικό ποσό 16.195 ευρώ
  • 2 ζυγαριές ακριβείας και
  • Ηλεκτρονικές συσκευές.

Ακόμα, στο πλαίσιο της έρευνας συνελήφθη και ο 29χρονος αδελφός του, ο οποίος διέμενε το τελευταίο διάστημα στο ίδιο διαμέρισμα, ενώ σημειώνεται ότι έχει απασχολήσει πολλάκις τις αστυνομικές αρχές στο παρελθόν για περιπτώσεις εμπορίας ναρκωτικών.

Ο 32χρονος για άγνωστη αιτία και σε κατάσταση αμόκ, άνοιξε πυρ το απόγευμα της Τρίτης εντός και εκτός της πολυκατοικίας στην οποία διαμένει μαζί με τα δύο του παιδιά και τη σύζυγό του, επί της οδού Μυστρά, στην Καλαμαριά.

Πληροφορίες αναφέρουν φέρεται να φώναζε ότι βιάζουν τη γυναίκα του, ενώ άλλος ένοικος διπλανής πολυκατοικίας τον άκουσε να φωνάζει "φωνάξτε την αστυνομία". 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύζυγός του είναι έγκυος στο τρίτο τους παιδί και την ώρα του περιστατικού βρισκόταν σε δημόσιο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Ο 32χρονος ξεκίνησε να πυροβολεί αρχικά έξω από την πολυκατοικία και στη συνέχεια άλλες τρεις φορές μέσα στον κοινόχρηστο χώρο. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο άνδρας προκάλεσε ζημιές στην είσοδο της πολυκατοικίας με ένα ρόπαλο που κρατούσε και ανέβηκε μέχρι τον τέταρτο όροφο που μένει ο ίδιος με τα παιδιά του, τα οποία βρίσκονταν εντός του σπιτιού κατά τη διάρκεια του περιστατικού.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, μέχρι να φτάσει στο διαμέρισμα του, ο άντρας που ήταν σε κατάσταση αμόκ πυροβόλησε και στην εξώπορτα διαμερίσματος του δευτέρου ορόφου. Από το περιστατικό δεν προέκυψε κάποιος τραυματισμός.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ, η οποίοι όταν ανέβηκαν στο διαμέρισμα βρήκαν εντός τα τρία ανήλικα, εκ των οποίων τα δύο ήταν τα παιδιά του δράστη.

Ο 32χρονος, μετά από τους πυροβολισμούς, διέφυγε με αυτοκίνητο και αφού αρχικά προκάλεσε τροχαίο ατύχημα στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης με έτερο όχημα, τελικά ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη στην περιοχή του Δερβενίου.

Στην κατοχή του βρέθηκε ένα πιστόλι με γεμιστήρα και ένα φυσίγγιο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...