Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 16χρονος που πουλούσε υλικό παιδικής πορνογραφίας

Ελλάδα

Ένας 16χρονος μαθητής λυκείου συνελήφθη από αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη κατηγορούμενος ότι πουλούσε υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 16χρονος συνελήφθη ύστερα από έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από την οποία προέκυψε ότι είχε στην κατοχή του και διακινούσε έναντι αμοιβής άσεμνες φωτογραφίες με ανήλικους. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πουλούσε τη κάθε φωτογραφία έναντι πέντε ευρώ, ενώ φέρεται πως τις ανέβαζε σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα του διαδικτύου.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη, σε βαθμό κακουργήματος, για κοινολόγηση σε τρίτα πρόσωπα και ανάρτηση σε κοινή θέα στο διαδίκτυο ή σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης υλικού που αφορά στη γενετήσια ζωή με περιουσιακό όφελος κατ’ εξακολούθηση και κατοχή, προσφορά, διανομή και πώληση υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω πληροφορικών συστημάτων που τελέστηκαν κατ’ επάγγελμα.

Ο ανήλικος παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή από όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία για τις επόμενες ημέρες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νίσυρος: Στη φυλακή ο αρχαιοφύλακας για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος ανηλίκων

Στη φυλακή οδηγείται ο 62χρονος αρχαιοφύλακας από τη Νίσυρο, σε βάρος του οποίου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, αποπλάνηση ...

Φόρτωση άρθρων...