Μετά από δύο εβδομάδες νοσηλείας στο νοσοκομείο Παπανικολάου Θεσσαλονίκης, η Αφροδίτη Νέστορα η μητέρα της οποίας δολοφονήθηκε την 1η Ιουλίου από εμπρηστική επίθεση στην πολυκατοικία που διέμεναν, παίρνει εξιτήριο. Η πολιτεύτρια της Νέας Δημοκρατίας που έχει υποστεί εγκαύματα στο 19% του σώματος της και κυρίως σε χέρια και πόδια, αναμένεται να εξέλθει σήμερα το μεσημέρι από το νοσοκομείο και να επιστρέψει στο σπίτι της.
Παρότι η κατάσταση της υγείας της παρουσιάζει σταθερή βελτίωση και δεν απαιτείται πλέον η παραμονή της στο νοσοκομείο, η διαδικασία αποκατάστασης αναμένεται να είναι μακρά και απαιτητική.
Η έξοδος από το νοσοκομείο δεν σηματοδοτεί το τέλος της θεραπείας, καθώς η κ. Νέστορα θα συνεχίσει να παρακολουθείται στενά και να υποβάλλεται στις αναγκαίες ιατρικές πράξεις σε τακτική βάση.
Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας στην οικία της
Έξω από το σπίτι της Αφροδίτης Νέστορα εξακολουθεί να βρίσκεται αστυνομική δύναμη, η οποία έχει αναλάβει τη φύλαξη του χώρου από την πρώτη στιγμή της επίθεσης.
Με την επιστροφή της πολιτεύτριας, τα μέτρα ασφαλείας αναμένεται να ενισχυθούν, ενώ θα εφαρμοστούν ειδικές ρυθμίσεις για την παρουσία των δημοσιογράφων.
Στη φυλακή οι δύο - Απολογείται σήμερα ο τρίτος εμπλεκόμενος
Στο μεταξύ χθες (14/07) τον δρόμο για την φυλακή πήραν οι δύο από τους τρεις συλληφθέντες για την εμπρηστική επίθεση και δολοφονία της Βάγιας Νέστορα τα ξημερώματα της 1ης Ιουλίου ενώ ο τρίτος εμπλεκόμενος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα.
Ο 29χρονος και η 26χρονη, παρέδωσαν ένα απολογητικό υπόμνημα με λίγες γραμμές και δεν απάντησαν σε καμία από τις ερωτήσεις της ανακρίτριας.
Μάλιστα φέρονται να έκαναν λόγο για σκευωρία και επικαλέστηκαν το δικαίωμα της σιωπής.
Την ίδια στάση τήρησαν η 26χρονη και ο 29χρονος νωρίτερα στους αστυνομικούς, καθώς δεν έδωσαν κάποιο στοιχείο και αρνούνται να συνεργαστούν.
Αμέσως μετά την κατάθεση του απολογητικού υπομνήματος των δύο συλληφθέντων ανακρίτρια και εισαγγελέας τους έκριναν προφυλακιστέους.
Σε ότι αφορά στον 24χρονο, μέσω των δικηγόρων του, ζήτησε νέα προθεσμία για να απολογηθεί αύριο (15/7) στις 9 το πρωί ενώπιον της ανακρίτριας.
Υπενθυμίζεται ότι και οι τρεις εμπλεκόμενοι αντιμετωπίζουν τις ίδιες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, της τρομοκρατικής οργάνωσης, της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, της έκρηξης, του εμπρησμού, αλλά και της παράβασης του νόμου περί όπλων για την κατοχή των εκρηκτικών.
Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και τοπικές βροχές - Έρχονται τα πρώτα 40άρια
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις