Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Θρίλερ με τα ελληνικά τάνκερ στο Ιράν: Έδεσε το ένα πλοίο στο λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς

Συνεχίζεται το θρίλερ με τα ελληνικά τάνκερ που έχουν καταλάβει οι Φρουροί της Επανάστασης στο Ιράν. Οι διπλωματικές ενέργειες συνεχίζονται για την πλήρη απελευθέρωση των δύο πλοίων και των πληρωμάτων τους.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ένα από τα δύο ελληνικά δεξαμενόπλοια, το «Prudent Warrior» ήδη έδεσε με εντολή της Τεχεράνης στο λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς, στην περσική πλευρά των στενών του Ορμούζ. 

Το δεύτερο δεξαμενόπλοιο, το «Delta Poseidon» παραμένει στη θέση που είναι τις τελευταίες ώρες.
Στα πλοία παραμένουν ομάδες ένοπλης περιφρούρησης των ιρανικών δυνάμεων.

Το υπουργείο Ναυτιλίας έχει κάνει έντονη σύσταση στα υπό ελληνικής σημαίας πλοία κατά τον διάπλου τους σε Περσικό κόλπο, στενά Ορμούζ, κόλπο Ομάν, να πλέουν κατά το δυνατόν εκτός υδάτων αρμοδιότητας Ιράν.

Τι είπε μητέρα ναυτικού

Μητέρα ναυτικού που βρίσκεται στο ένα πλοίο κατάφερε να επικοινωνήσει με το παιδί της, το οποίο περιέγραψε ως τρομοκρατημένο και αγχωμένο. «Δεν είναι εύκολο να είσαι στη δουλειά σου και ξαφνικά να εισέρχονται δύο ελικόπτερα με 18 ένοπλους», δήλωσε η μητέρα.

Μεταφέροντας τις περιγραφές του γιου της, είπε ότι στην αρχή η κατάσταση ήταν τρομακτική, καθώς οι ναυτικοί δεν ήξεραν τι συνέβαινε και ποιοι ήταν αυτοί που εισέβαλαν στο δεξαμενόπλοιο. «Οι Ιρανοί τους είπαν ότι δε θέλουν να τους πειράξουν και πρόσθεσαν ότι "εμείς για άλλο λόγο ήρθαμε"».

Ωστόσο, τώρα η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί. «Την επόμενη μέρα τους έδωσαν πίσω τα κινητά τους τηλέφωνα, τους άφησαν να κινούνται ελεύθεροι και έμειναν οι μισοί από αυτούς που είχαν ανέβει πάνω», επισήμανε η κ. Βεβεάκη.

Η μητέρα του ναυτικού ανέφερε ότι το πλοίο είναι αρόδο σε ιρανικά ύδατα και δεν ξέρει κανείς τους πότε θα απελευθερωθούν, ενώ η επικοινωνία είναι αδύνατη μέσω δορυφόρου ή διαδικτύου.

Λίγο αργότερα μίλησε και ο πατέρας του ναυτικού, Γιάννης Βεβεάκης, λέγοντας πως ο γιος τους είναι καλά στην υγεία του αλλά δεν γνωρίζει τι πρόκειται να γίνει.

«Στην αρχή ανησυχήσαμε, αλλά τώρα έχουμε ηρεμήσει. Το παιδί μας είπε ότι είναι καλά, αλλά δεν τους έχουν ενημερώσει για το τι θα γίνει στη συνέχεια», είπε ο Γιάννης Βεβεάκης, μιλώντας στον ANT1.

«Οι φρουροί παραμένουν στη γέφυρα του πλοίου και ελέγχουν το δορυφορικό σύστημα, οπότε δεν επικοινωνήσαμε ξανά γιατί αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσω των κινητών τηλεφώνων αλλά αυτά χρειάζονται κάρτες οι οποίες είναι ελάχιστες στο πλοίο», ανέφερε ο πατέρας του.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κέρκυρα: Ποινή φυλάκισης πέντε ετών στην πρώην εισαγγελέα για την εξαφάνιση χιλιάδων δικογραφιών

Ποινή φυλάκισης πέντε ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων στην πρώην εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας, η οποία κάθισε στο εδώλιο κατηγορούμενη για κακουργηματική...

Με εορταστικό ωράριο λειτουργούν από σήμερα τα εμπορικά καταστήματα - Ανοιχτά την Κυριακή

Ξεκινάει σήμερα, 25 Απριλίου, το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, ενώ την Κυριακή 28 Απριλίου τα μαγαζιά θα είναι ανοικτά. Το ωράριο που προτείνουν οι ε...

Φόρτωση άρθρων...