Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Θρίλερ στο Άγιον Όρος: Εντοπίστηκε νεκρός άνδρας- Ερευνούν αν πρόκειται για μοναχό που αγνοείται έναν μήνα

Η σορός ενός άνδρα σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε το βράδυ της Τρίτης (2/5) στην περιοχή της Προβατάς, στο Άγιον Όρος.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι η σορός να ανήκει στον 60χρονο μοναχό, ο οποίος αγνοείται από τις 3 Απριλίου, όταν έφυγε από το Ιερό Κελί του Αγίου Αρτεμίου, στην Προβάτα του Αγίου Όρους, κινητοποιώντας Αστυνομία, Πυροσβεστική και εθελοντές του ΟΦΚΑΘ για τον εντοπισμό του.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του grtimes.gr, το σημείο όπου εντοπίστηκε ο άντρας σύμφωνα με πληροφορίες είναι σε κοντινή απόσταση από το σημείο των ερευνών, ενώ το ενδεχόμενο να πρόκειται για τον 60χρονο μοναχό ενισχύεται με το γεγονός ότι ο νεκρός φορούσε ράσο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, για το αν η σορός ανήκει στον 60χρονου μοναχό θα εξακριβωθεί με τη διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης, καθώς αναμένεται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, για να γίνει η αναγνώριση.

Άγιον Όρος: Πώς εντοπίστηκε η σορός

Η σορός του άντρα εντοπίστηκε στη θέση Προβάτα και μάλιστα σε κοντινή απόσταση από το Ιερό Κελί του Αγίου Αρτεμίου, όπου έμενε ο μοναχός ο οποίος αγνοείται από τις αρχές Απριλίου. Στη διαδικασία ερευνών μετείχε η ομάδα διάσωσης ΟΦΚΑΘ με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Χρήστο Ράμμο.

Ο Χρήστος Ράμμος τόνισε στο grtimes.gr: «Ο μοναχός, ο οποίος ήταν δόκιμος, εγκαταβιούσε στο Κελί του Αγίου Αρτεμίου, που βρίσκεται στην περιοχή της Προβάτας, μεταξύ Καρυών και Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας, το οποίο αποτελεί εξάρτημα της Ιεράς Μονής Φιλοθέου. Ήταν πρωί Δευτέρας όταν έφυγε από το Κελί και δεν επέστρεψε σε αυτό. Έτσι το μεσημέρι της ίδιας μέρας οι άλλοι δύο μοναχοί δήλωσαν την εξαφάνισή του στο Αστυνομικό τμήμα Καρυών».

Αναφερόμενος στην εξέλιξη των ερευνών που διεξάγονται εδώ και ένα μήνα ο κ. Ράμμος τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «χρησιμοποιήθηκαν εκτός από τους σκύλους διασώστες και πεζοπόρα τμήματα. Επίσης έγινε χρήση Drone, υποβρύχιας κάμερας και κατά τις βραδινές ώρες και θερμικής κάμερας. Σε πολύ δύσβατη περιοχή εντοπίστηκε από έναν σκύλο που κουβάλησε μέλος του σώματος που ήταν σε σήψη στο μοναστήρι. Αφού ακολούθησαν τον σκύλο, τους οδήγησε στο σημείο».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ολυμπιακοί Αγώνες: Το ιστιοφόρο «Belem» με την Ολυμπιακή Φλόγα διασχίζει τον Ισθμό της Κορίνθου - Εντυπωσιακές εικόνες

Κι ενώ συνεχίζει το ταξίδι της η Ολυμπιακή Φλόγα, με τελικό προορισμό τη Μασσαλία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024», το θρυλικό ιστιοφόρο «Belem» που ανέλαβε τη μεταφορά τη...

Το ρομπότ Σοφία έκλεψε τις εντυπώσεις στο Ηράκλειο - Δέχτηκε... προξενιά και αποθέωσε την Κρητική κουζίνα

Τις εντυπώσεις και στο Ηράκλειο, όπου βρέθηκε για την 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής, έκλεψε το ρομπότ Σοφία. Από την πρώτη στιγμή της άφιξής της στο Κλειστό Γυμναστήριο στα Δύο Αοράκ...

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ ανοιχτά του Ηρακλείου Κρήτης

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής (28/4) ανοιχτά του Ηρακλείου Κρήτης. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού ...

Φόρτωση άρθρων...