Τρίτη
07 Μαΐου 2024

Νέα Φιλαδέλφεια: Τι κατέθεσαν οι αστυνομικοί για τα άγρια επεισόδια - Το μυστήριο κομβόι των 50 μηχανών

Συνεχίζονται οι έρευνες για τα άγρια επεισόδια και τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οι αστυνομικοί που επιχείρησαν στα αιματηρά επεισόδια αναφέρονται στις καταθέσεις τους σε μία ομάδα – μυστήριο 50 δικυκλιστών.

Βάσει των καταθέσεων, εξετάζεται εάν πρόκειται για Έλληνες οπαδούς που είχαν ρόλο αρχικά καθοδηγητή, και βοήθησαν τους Κροάτες χούλιγκαν στη διαφυγή τους οι οποίοι έφτασαν ανενόχλητοι έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, σκορπώντας τον απόλυτο πανικό, ενώ παράλληλα ενισχύεται το σενάριο ότι πολλοί από τους δράστες των άγριων επεισοδίων, αποχώρησαν από το σημείο και δεν έχουν συλληφθεί.

«Περί 23:50 ώρα όταν φτάσαμε στο γήπεδο της Ριζούπολης από την πλευρά των Ανθέων, είδαμε να βρίσκονται εκεί ομάδα με περίπου πενήντα δίκυκλα με δύο επιβάτες το καθένα, σχεδόν τριάντα μέτρα μακριά μας. Μόλις μας αντιλήφθηκαν και εκείνοι, ανέστρεψαν τα οχήματά τους και διέφυγαν στο σύνολό τους με κατεύθυνση προς την οδό Χαλκίδος», αναφέρει αστυνομικός στην κατάθεσή του, σύμφωνα με το MEGA.

Περίπου 15 λεπτά νωρίτερα, μία ομάδα περίπου 150 χούλιγκαν είχε τραπεί σε φυγή. «Την 23.35 εντοπίσαμε στη συμβολή των οδών Προμπονά και Αριοβαρζανού μία ομάδα ατόμων, 150 περίπου, τα οποία έφεραν σκουρόχρωμα ρούχα και κινήθηκαν προς την οδό Αριοβαρζανού. Τα ανωτέρω άτομα τα ακολούθησαν έτερες αστυνομικές δυνάμεις και μας ενημέρωσαν ότι τα άτομα αυτά συμμετείχαν στα προαναφερόμενα επεισόδια και είχαν τραπεί σε φυγή».

Πέντε λεπτά μετά, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν τέσσερις από αυτούς. «Κινούμενοι επί της Ανθέων τα άτομα αυτά κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος μας και ενήργησαν επίθεση σε βάρος των ομάδων ΔΡΑΣΗ, με τα χέρια και τα πόδια τους. Εμείς περί ώρα 23.40 καταφέραμε και ακινητοποιήσαμε τέσσερις εξ αυτών».

«Κινούνταν απειλητικά προς το μέρος μας»

Προηγήθηκε ένα σκηνικό που θύμιζε πεδίο μάχης, με τους χούλιγκαν να επιτίθενται σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων ακόμα και μετά τις συλλήψεις.

«Κατευθείαν ο κύριος όγκος κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος μας και για τον λόγο αυτόν η ΔΡΑΣΗ 30 έκανε χρήση δακρυγόνου με αποτέλεσμα τα άτομα να μπουν δεξιά με κατεύθυνση προς την οδό Ανθέων».

Συνολικά εκεί έγιναν 84 συλλήψεις ακροδεξιών Κροατών χούλιγκαν.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που πρώτες έφτασαν στο σημείο, επιχείρησαν να σταματήσουν τα επεισόδια αλλά δυστυχώς ήταν πια αργά για τον 29χρονο οπαδό της ΑΕΚ ο οποίος κατέρρευσε από αιμορραγία.

«Το πλήθος διαλύθηκε και καταφέραμε να ακινητοποιήσουμε και να δεσμεύσουμε τρία άτομα. Με την πλήρη αποχώρηση των ατόμων, διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν δύο τραυματισμένα άτομα κοντά στο γήπεδο, τα οποία είχαν τις αισθήσεις τους και άμεσα καλέσαμε το ΕΚΑΒ».

Πού εστιάζουν οι έρευνες για την δολοφονία

Οι αστυνομικές Αρχές προσπαθούν να συνθέσουν τα κρίσιμα κομμάτια της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή ​, εστιάζοντας στα στοιχεία εκείνα που θα τους δείξουν τον δράστη, ο οποίος μαχαίρωσε θανάσιμα τον 29χρονο οπαδό της ΑΕΚ, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στο πλαίσιο αυτό, δίνουν προτεραιότητα στην ανάλυση των δεδομένων από το κινητό τηλέφωνο του αδικοχαμένου Μιχάλη, εξετάζοντας την περίπτωση ο 29χρονος να είχε καταγράψει την σκηνή της επίθεσης εναντίον του και άρα τον χούλιγκαν που του κατάφερε την μοιραία μαχαιριά στο μπράτσο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Επτά συλλήψεις το βράδυ της Ανάστασης για κατασκευή και κατοχή εμπρηστικών και εκρηκτικών υλών

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής προχώρησαν το βράδυ της Ανάστασης στη σύλληψη επτά ατόμων καθώς κατά την διάρκεια ελέγχων βρέθηκαν στην κατοχή τους πλήθος εκρηκτικών κ...

Φωτιά στον Ασπρόπυργο

Συναγερμός σήμανε στη Πυροσβεστική έπειτα από φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα σε χαμηλή βλάστηση στο Σοφό Ασπροπύργου Αττικής. Άμεσα κινητοποιήθηκε μεγάλ...

Φόρτωση άρθρων...