Τρίτη
14 Μαΐου 2024

Tι λένε οι σεισμολόγοι για τους σεισμούς στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Κάσου

Ελλάδα

Δεν προκαλούν ανησυχία προς το παρόν οι δύο χθεσινοί ισχυροί σεισμοί στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Κάσου. 

Σύμφωνα με τους σεισμολόγους, η σεισμική έξαρση στην οποία βρίσκεται το ανατολικό τμήμα του ελληνικού τόξου στην περιοχή της Κρήτης τον τελευταίο ένα χρόνο είχε ως αποτέλεσμα τους δύο χθεσινούς, σεισμούς μεγέθους 5,2 και 5,4 Ρίχτερ στην υποθαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Κάσου. 

Οι δυο σεισμικές δονήσεις έγιναν αισθητές στην Κάσο, την Κάρπαθο, την Ρόδο και σε άλλα νησιά της Δωδεκανήσου αλλά λόγω του ότι σημειώθηκαν στην θαλάσσια περιοχή δεν ήταν ιδιαίτερα ισχυρές.

Οι επιστήμονες παρακολουθούν το φαινόμενο, ενώ αναμένουν εξαιτίας του μεγέθους των σεισμών και μετασεισμική ακολουθία στην ευρύτερη περιοχή. 

Σεισμολόγοι και γεωλόγοι εδώ και ένα χρόνο σχεδόν έχουν βάλει στο μικροσκόπιο των ερευνών τους τη νοτιοανατολική πλευρά της Μεσογείου και κυρίως την περιοχή νοτιοανατολικά της Κρήτης μέχρι και τη Ρόδο. Αυτό συμβαίνει γιατί εκεί βρίσκεται το ελληνικό τόξο δηλαδή εκεί που συγκρούονται η Αφρικανική με την Ευρασιατική τεκτονική πλάκα. 
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Έφοδος της αστυνομίας στη Νομική Σχολή μετά την άρνηση των καταληψιών να την εκκενώσουν - 27 προσαγωγές (εικόνες)

Έφοδο πραγματοποίησε η ΕΛΑΣ στο υπό κατάληψη κτίριο της Νομικής Σχολής της Αθήνας το πρωί της Τρίτης. Η επιχείρηση τελείωσε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι και η Αστυνομία προχώρησε σ...

Φόρτωση άρθρων...