Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Κορωνοϊός: Τι προβληματίζει τους ειδικούς με τη μετάλλαξη Όμικρον

Μπορεί ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού να μειώνεται, ωστόσο οι επιστήμονες συνεχίζουν να προβληματίζονται για την μετάλλαξη Όμικρον και την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Από τη μία μειώνονται τα κρούσματα, ωστόσο από την άλλη η πίεση στα νοσοκομεία παραμένει μεγάλη, με τον αριθμό των ασθενών που εισάγονται καθημερινά στις νοσοκομειακές μονάδες να είναι υψηλός. 

Χθες καταγράφηκαν 24.246 θετικά περιστατικά κορωνοιού, ενώ την αμέσως προηγούμενη Τετάρτη 5 Ιανουαρίου ο αριθμός τους άγγιζε τα 46.000. Στο μεσοδιάστημα τα κρούσματα έβαιναν μειούμενα. Στα νοσοκομεία, πάλι, χθες έγιναν πάνω από 600 εισαγωγές ασθενών με λοίμωξη covid, ενώ οι νοσηλευόμενοι συνολικά αγγίζουν τους 5.100.

Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο οι επιστήμονες θα αναμένουν να δουν την εξέλιξη της μείωσης των νέων επιβεβαιωμένων μολύνσεων που τώρα καταγράφονται. 

Εάν συνεχιστεί η υποχώρηση των κρουσμάτων, τότε θα ξέρουν πως το κύμα έχει ήδη φθάσει στην κορύφωση του και καταγράφεται η ύφεση, διαφορετικά θα περιμένουν για μία ή δύο εβδομάδες ακόμη την κορύφωση του επιδημικού κύματος.

Πάντως, οι ειδικοί επισημαίνουν πως είναι πρώιμο να γίνει οποιαδήποτε ασφαλής εκτίμηση για αποκλιμάκωση του επιδημικού κύματος με τη παραλλαγή Όμικρον. 

Για αυτό και έπειτα από εισήγηση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας αποφασίστηκε η παράταση του υφιστάμενου πλαισίου μέτρων με τους περιορισμούς όπως ισχύουν έως σήμερα για μια ακόμη εβδομάδα, δηλαδή ως τις 24 Ιανουαρίου.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...