Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Τη βίαζε μέσα στο σπίτι της ο 33χρονος που δολοφονήθηκε στον Βόλο – «Από τα 9 οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις, από τα 12-14 οι βιασμοί»

Ελλάδα

Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται ο πατέρας που σκότωσε τον κουνιάδο του στον Βόλο, αφού έμαθε πως βίαζε την κόρη του από τα 9 της χρόνια, δήλωσε ο δικηγόρος του Μιχάλης Βασιλικός. «Ο πελάτης μου δεν αποδέχεται ότι είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση και δεν αποδέχεται ότι βρισκόταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση», πρόσθεσε ο κ. Βασιλικός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Ο πατέρας και η κόρη ήρθαν στο γραφείο μου την Δευτέρα προκειμένου να συζητήσουμε την έκβαση του θέματος, πριν μάθει ο πατέρας ποιος είναι ο βιαστής, μετά από συνεχείς πιέσεις, την Τρίτη το πρωί, η 18χρονη έδειξε τα μηνύματα στον πατέρα της και τότε έμαθε ότι ο βιαστής και εκβιαστής ήταν ο κουνιάδος του. Με τη λέξη “τακτοποίηση” δεν εννοούσε ότι θα του αφαιρέσει τη ζωή», δήλωσε

«Όταν πληροφορήθηκα το συμβάν, αμέσως του συνέστησα να ειδοποιήσει τις Αρχές και στη συνέχεια να παραδοθεί».

«Το παιδί ήταν σε πάρα πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση όταν το είδα, από την ηλικία των 9 δεχόταν σεξουαλικές παρενοχλήσεις και από την ηλικία των 12 μέχρι τα 14 γίνονταν οι βιασμοί, με το μικρότερο αδελφάκι μέσα στο σπίτι, οι γονείς τους εργάζονταν, ο θείος είχε ελεύθερη πρόσβαση», πρόσθεσε ο κ. Βασιλικός και συμπλήρωσε «Όταν χρειάστηκε χρήματα άρχισε να εκβιάζει την κοπέλα ότι θα δημοσιοποιήσει το υλικό που είχε στην κατοχή του».

Το 24ωρο που οδήγησε στο έγκλημα

Ο δικηγόρος του 50χρονου πατέρα, αφού εξήγησε ότι ο πελάτης του «δεν αποδέχεται ότι είχε ανθρωποκτόνο διάθεση και υποστηρίζει ότι δεν ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση» περιέγραψε τι προηγήθηκε του εγκλήματος.

Όπως είπε «ενημερώθηκε (σ.σ. ο πατέρας) τις πρωινές ώρες της Δευτέρας προκειμένου να διαλευκάνει τι γινόταν με τα χρήματα του ενοικίου. Μετά από συζήτηση με την κόρη του ενημερώθηκε για τους βιασμούς και τον εκβιασμό αλλά το κορίτσι δεν αποκάλυπτε το πρόσωπο. Έρχονται στο γραφείο μου το πρωί της Δευτέρας να συζητήσουμε την αντιμετώπιση του προβλήματος. Ετοιμαζόμασταν, δηλαδή, να καταθέσουμε μήνυση, προσδοκώντας ότι το κορίτσι θα μας έλεγε ποιο ήταν το πρόσωπο. Το ποιος ήταν, ο πατέρας το έμαθε πρωινές ώρες της Τρίτης μετά από συνεχείς πιέσεις στην κόρη του».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του 50χρονου, η κοπέλα είχε στη διάθεση της τα βίντεο με τα οποία την εκβίαζε ο 33χρονος αλλά δεν τα έδειξε στον πατέρα της: «Αυτό που του έδειξε ήταν τα γραπτά μηνύματα που αποδείκνυαν όσα έλεγε».

Ο κ. Συνοδινός κατέληξε στην περιγραφή του λέγοντας ότι «από το πρωί της Τρίτης που το έμαθε (σ.σ. ο πατέρας) μέχρι και το απόγευμα της Τρίτης δεν είχαμε κάποια επαφή. Μετά το περιστατικό ήταν σε τραγική κατάσταση, μου είπε τι συνέβη και του συνέστησα να ενημερώσει τις Αρχές και να παραδοθεί».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Έφεση στο βούλευμα αποφυλάκισης του Μιχαλολιάκου θα ασκήσει ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας

Έφεση στο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας, με το οποίο αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους Νίκος Μιχαλολιάκος, θα ασκήσει ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας, ...

Φόρτωση άρθρων...