Τετάρτη
29 Μαΐου 2024

Το «Πράσινο Κίνημα» στηρίζει Νίκο Χαρδαλιά και τον Συνδυασμό «Αττική Μπροστά» για την Περιφέρεια Αττικής

Ελλάδα

Το «Πράσινο Κίνημα» στηρίζει το Νίκο Χαρδαλιά και τον Συνδυασμό «Αττική Μπροστά» στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Σε σύσκεψη της Περιφερειακής Παράταξης «ΑΤΤΙΚΗ – Πράσινη Περιφέρεια» που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, παρουσία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής, αποφασίστηκε ομόφωνα η στήριξή του στη βάση προγραμματικής συμφωνίας με 6 άξονες για τις «πράσινες πολιτικές».

DSC

«Υπάρχει», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, «προγραμματική σύγκλιση σε 6 άξονες που αφορούν στην Πολιτική Προστασία, στη Βιώσιμη Κινητικότητα, στη Διαχείριση Απορριμμάτων, στην Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, στις Φιλοζωικές Πολιτικές και, κυρίως, στις  “πράσινες προτάσεις” για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης». Και πρόσθεσε: «Ο συνδυασμός “Αττική Μπροστά” συμφωνεί με το “Πράσινο Κίνημα” να τελειώσει οριστικά η άσχημη εικόνα της χωματερής στη Φυλή και να πάμε σε λύσεις του μέλλοντος. Είναι ανάγκη να ενισχυθεί με όλους τους τρόπους η ανακύκλωση».

DSC

Ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι συμφωνεί απόλυτα με τις προτάσεις του «Πράσινου Κινήματος» για την Πολιτική Προστασία και τη θωράκιση της Αττικής, με έργα και δράσεις πρόληψης, αλλά και έγκαιρης αποτελεσματικής αντίδρασης. Υπογράμμισε ότι τα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης, αποτελούν άμεση προτεραιότητα και δεσμεύτηκε ότι ο πρώτος Προϋπολογισμός της Περιφέρειας θα έχει περιβαλλοντικό πρόσημο. Έκανε ειδική αναφορά στην προσβασιμότητα των ατόμων με κινητικά προβλήματα και τη συμφωνία για μία σειρά πολιτικών που θα βοηθήσουν την καθημερινότητα των ευάλωτων συμπολιτών μας. Αναφέρθηκε, επίσης, στην ανάγκη φροντίδας για τα ζώα, τονίζοντας: «Θα αφουγκραστούμε τις φιλοζωικές οργανώσεις και θα συζητήσουμε όλα όσα πρέπει να γίνουν, στο πλαίσιο της Χάρτας Δικαιωμάτων των ζώων».

DSC

«Όλα αυτά», σημείωσε, «θα σχηματοποιηθούν και θα υλοποιούνται μέσω ενός Green Help Desk, το οποίο θα δημιουργηθεί με την συμμετοχή του “Πράσινου Κινήματος” στην Περιφέρεια Αττικής και θα προωθεί τις συγκεκριμένες πολιτικές της προγραμματικής σύγκλισης, σε συνεργασία με τα αρμόδια θεσμικά όργανα».

DSC

Τη σύσκεψη προλόγισαν οι δύο συμπρόεδροι του «Πράσινου Κινήματος», Κώστας Καλογράνης και Ρία Ακρίβου και ο επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «ΑΤΤΙΚΗ – Πράσινη Περιφέρεια», Νίκος Παπαδάκης. Συμμετείχαν δημοτικοί και περιφερειακοί Σύμβουλοι του «Πράσινου Κινήματος», καθώς και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι που στηρίζει το «Πράσινο Κίνημα» σε Δήμους της Αττικής.

DSC

Ο κ. Παπαδάκης έκανε έναν σύντομο απολογισμό της μέχρι τώρα παρουσίας που είχε η «ΑΤΤΙΚΗ – Πράσινη Περιφέρεια», στην διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, υπενθυμίζοντας ότι το 2019 ο συνδυασμός εξέλεξε δύο περιφερειακούς συμβούλους, λαμβάνοντας περίπου 30.000 ψήφους.

DSC

Εκ μέρους του «Πράσινου Κινήματος» ο συμπρόεδρος Κώστας Καλογράνης δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που υπάρχει αυτή η προγραμματική σύγκλιση των  6 αξόνων, “πράσινων” πολιτικών, με το Νίκο Χαρδαλιά. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό, όλη αυτή η δουλειά που κάναμε στην Περιφέρεια Αττικής να μην πάει χαμένη. Προσωπικά γνωρίζω το Νίκο Χαρδαλιά από τα πρώτα του βήματα στην Αυτοδιοίκηση και θεωρώ ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για μία επιτυχημένη πορεία. Στην Ευρώπη των Περιφερειών και των Πόλεων, η Περιφέρεια Αττικής, οφείλει να παίξει σημαντικό Μητροπολιτικό ρόλο, στις “πράσινες” πολιτικές. Μαζί θα κερδίσουμε το μεγάλο στοίχημα της επόμενης πενταετούς περιφερειακής διοίκησης».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σκιάθος: 35χρονος μαχαίρωσε τον εργοδότη του σε καφετέρια - «Το έκανα γιατί έτσι μου ήρθε»

Χωρίς λόγο και αιτία, ένας 35χρονος που εργαζόταν σεζόν σε καφετέρια στη Σκιάθο, μαχαίρωσε τον συνομήλικο εργοδότη του. «Εγώ φταίω για όλα, είναι πολύ καλός άνθρωπος, δεν ξέρω τ...

Από τη Ρωσία εστάλησαν τα απειλητικά email για βόμβες σε σχολεία της Αττικής – Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές αρχές μετά την μαζική αποστολή απειλητικών email σήμερα το πρωί (29.05.2024) από τη Ρωσία για βόμβες σε διάφορα δημοτικά σχολεία της Αττική...

Θεσσαλονίκη: Δικαστήριο αποφάσισε αποζημίωση 200.000 ευρώ για θάνατο 65χρονου από αγέλη σκύλων στην Πυλαία

Δικαστήριο αποφάσισε την καταβολή αποζημίωσης ύψους 200.000 ευρώ στα παιδιά ενός 65χρονου άνδρα που έχασε τη ζωή του μετά από επίθεση αδέσποτων σκύλων στην Πυλαία Θεσσαλονίκης τον ...

Φόρτωση άρθρων...