Τετάρτη
01 Μαΐου 2024

«Μην ανέχεσαι το bullying. Μίλα. Μπορείς!» - «Γροθιά στo στομάχι» το βίντεο του υπουργείου Παιδείας για τον σχολικό εκφοβισμό

Ελλάδα

Μετά τα πρόσφατα επεισόδια σχολικής βίας και με αφορμή την ημέρα που παρουσιάστηκε το Εθνικό σχέδιο κατά του bullying, το Υπουργείο Παιδείας δημοσίευσε σήμερα το τηλεοπτικό του σποτ κατά του σχολικού εκφοβισμού, με στόχο να σπάσει ο φαύλος κύκλος με θύματα και δράστες ανήλικα παιδιά.

Το μήνυμα-«γροθιά» του σποτ

Συγκινούν τα λόγια του νεαρού πρωταγωνιστή της καμπάνιας, την ώρα που παρακολουθεί στην τηλεόραση εικόνες από την κακοποίησή του. «Εμένα χτύπησαν. Δεν αντέχω άλλο» λέει στους γονείς του με δάκρυα στα μάτια και η εκφωνήτρια του οπτικοακουστικού σποτ καλεί τα νεαρά θύματα ενδοσχολικού εκφοβισμού να καταγγείλουν την παράνομη δράση συμμαθητών τους, με την παρότρυνση «αν βιώνεις μπούλινγκ στο σχολείο μπες στο stop-bulling.gov.gr και κάνε αναφορά».

Στη λεζάντα της ανάρτησης που συνοδεύει το σποτ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται: «Stop Bullying - Μην ανέχεσαι το bullying. Μίλα. Μπορείς! Για να σπάσει ο κύκλος της σχολικής βίας, πρέπει να μιλήσεις πρώτα εσύ. Αν είσαι μαθητής/μαθήτρια ή γονέας μαθητή που βιώνει bullying στο σχολείο, μπες στο https://stop-bullying.gov.gr και κάνε αναφορά. Το σχολείο σου μαζί με μια ομάδα ειδικών θα διαχειριστούν το ζήτημα σου με ασφάλεια, μέχρι να επιλυθεί. #StopBullyingGR #MilaMporeis»

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανατροπή στα Μέσα Μεταφοράς: Πώς θα κινηθούν αύριο Μετρό, Τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ

Νέα ανατροπή φέρνουν οι αποφάσεις των εργαζομένων στη λειτουργία του Μετρό και του Ηλεκτρικού, αύριο, Τετάρτη 1 Μαΐου (Πρωτομαγιά), ημέρα απεργιακών κινητοποιήσεων. Η ΣΤΑΣΥ με α...

Φόρτωση άρθρων...