Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Δράμα- Ανεμβολίαστος έμεινε άταφος μέχρι να πειστούν οι συγγενείς του ότι πέθανε από κορονοϊό

Ελλάδα

Ανεμβολίαστος 66χρονος στη Δράμα -«μητρόπολη» των εν Ελλάδι αρνητών- νόσησε με Covid-19 και μετά από μία εβδομάδα νοσηλείας στο νοσοκομείο Σερρών, λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης που παρουσίασε η υγεία του, μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και κατέληξε παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

Το πιστοποιητικό θανάτου παραδόθηκε στους συγγενείς, εκείνοι όμως αρνήθηκαν να το δεχθούν, αμφισβητώντας ότι ο θάνατος του 66χρονου προήλθε από κορονοϊό, αν και είχαν στα χέρια τους θετικό PCR.

Επί τρεις ημέρες ο νεκρός παρέμενε στα ψυγεία του νοσοκομείου μέχρι να ολοκληρωθεί η  νεκροψία-νεκροτομή που θα… έπειθε τους συγγενείς για τα αίτiα θανάτου του.

Στο νοσοκομείο Σερρών είχαν υπάρξει και άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις «δύσπιστων» συγγενών, η συγκεκριμένη ωστόσο ήταν η πρώτη που ζητήθηκε επίμονα να γίνει νεκροψία-νεκροτομή.

«Αυτή δυστυχώς δεν είναι η μοναδική περίπτωση κατά την οποία συγγενείς αμφισβητούν ότι αιτία θανάτου είναι ο κορονοϊός. Είναι αρκετές οι περιπτώσεις στο νοσοκομείο μας. Αυτή ωστόσο ήταν η πρώτη, κατά την οποία ζητήθηκε νεκροψία-νεκροτομή», είπε ο διευθυντής της κλινικής Covid του νοσοκομείου Σερρών, Θεόφιλος Καλλινικίδης.

Ετσι η σορός του 66χρονου μεταφέρθηκε στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη, όπου και τελέστηκε η νεκροτομή από κρατικό ιατροδικαστή, παρουσία μάλιστα εμπειρογνώμονα της οικογένειας του 66χρονου.

Από τη νεκροτομή επιβεβαιώθηκε τελικά ότι υπήρξε τεράστια και εκτεταμένη βλάβη πνευμόνων, η οποία προήλθε από τον κορονοϊό και μόνο τότε οι συγγενείς του θανόντος πείστηκαν και προχώρησαν στην ταφή του! Και όλα αυτά όταν ο ιός συνεχίζει να «θερίζει» νέους (ανεμβολίαστους) ανθρώπους, με τελευταίο θύμα του έναν 46χρονο από την Ξάνθη, πατέρα δύο παιδιών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Καιρός: Υποχωρεί η αφρικανική σκόνη, αλλά έρχεται νέο κύμα από Κυριακή - 30άρια από Δευτέρα

Ένα επικίνδυνο κοκτέιλ αφρικανικής σκόνης και ζέστης επικρατεί τις τελευταίες μέρες στη χώρα, ενώ το φαινόμενο αναμένεται να ξεκινήσει να υποχωρεί από το απόγευμα της Πέμπτης. Σ...

Σαν σήμερα - 28 Μαρτίου

Γεγονότα 845: Τρεις τόνους ασήμι, ποσό τεράστιο για την εποχή, δίνει στους Βίκινγκς ο βασιλιάς των Φράγκων Κάρολος ο Φαλακρός, για να φύγουν από το Παρίσι, το οποίο είχαν καταλά...

Φόρτωση άρθρων...