Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

Τουρκία: 12 νέες παραβιάσεις με μη επανδρωμένο αεροσκάφος

Ελλάδα

Σε νέες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου της Ελλάδας προχώρησε για μία ακόμα φορά την Κυριακή οι τουρκικές δυνάμεις.

Πιο συγκεκριμένα την Κυριακή ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος προχώρησε σε 12 παραβιάσεις και μία παράβαση σε περιοχές του κεντρικού και νοτιανατολικού Αιγαίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ.

Όπως σημειώνεται δεν υπήρξαν εμπλοκές και το αεροσκάφος δεν ήταν οπλισμένο.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΕΘΑ το αεροσκάφος αναγνωρίστηκε και αναχαιτίστηκε σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά την πάγια πρακτική.

Ερντογάν εναντίον Γαλλίας και Γερμανίας

Υπενθυμίζεται ότι ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπέλυσε μύδρους κατά της Γερμανίας και της Γαλλίας για τις δηλώσεις στήριξης στην Ελλάδα, ενώ επιτέθηκε για ακόμα μία φορά στην Αθήνα αναφέροντας ότι «αγνοεί το διεθνές δίκαιο», και στο ταξίδι της επιστροφής του από το Σότσι, όπου είχε συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, στην Τουρκία.

«Ο υπουργός Εξωτερικών μας έδωσε τις απαραίτητες απαντήσεις σε αυτές τις μεροληπτικές δηλώσεις», σχολίασε ο πρόεδρος της Τουρκίας, αναφερόμενος στη σύγκρουση που είχε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τη Γερμανίδα ΥΠΕΞ, Αναλένα Μπέρμποκ, κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεών τους την περασμένη εβδομάδα. Μάλιστα, ο Τούρκος ηγέτης δεν δίστασε να αναφέρει ότι η Γερμανία και η Γαλλία «γίνονται τα όργανα τα ελληνικής και της ελληνοκυπριακής προπαγάνδας».

«Είναι απαράδεκτο να επικρίνουν τη χώρα μας με ανακριβείς εκτιμήσεις, ενώ κλείνουν τα μάτια τους στα βήματα της Ελλάδας που αγνοούν το διεθνές δίκαιο», σημείωσε χαρακτηριστικά, ο Ερντογάν και πρόσθεσε δε ότι η θέση της Τουρκίας για τη σταθερότητα και την ασφάλεια της Ευρώπης είναι προφανής.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο συζητήθηκε η περικοπή δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα σε συνταξιούχους

Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (ΑΕΔ) θα αποφασίσει για το εάν είναι συνταγματική ή όχι η κατάργηση των τριών δώρων-επιδομάτων (Χριστουγέννων, Πάσχα και θερινής άδειας) στις επικουρικ...

Πασαλιμάνι: Ελεύθεροι οι οκτώ συλληφθέντες εργάτες για την κατάρρευση κτηρίου - Κρατείται ο εργολάβος

Ελεύθεροι με απόφαση της εισαγγελίας Πειραιά, αφέθηκαν οι οκτώ εργαζόμενοι που είχαν συλληφθεί από την αστυνομία για παραβίαση του οικοδομικού κανονισμού, έπειτα την κατάρρευση τμή...

Φόρτωση άρθρων...