Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Τουρκικές προκλήσεις: Κατασκοπευτικά αεροσκάφη έκαναν 75 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου!

Ελλάδα

Με αμείωτη ένταση συνεχίστηκαν το Σάββατο οι τουρκικές προκλήσεις πάνω από το Αιγαίο παρά το γεγονός ότι δεν καταγράφηκαν πτήσεις από τουρκικά μαχητικά F-16.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, τουρκικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη CN 235 έκαναν σήμερα 75 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.

Παράλληλα, σημειώθηκαν 15 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών ενώ καταγράφηκαν ακόμα δύο παραβιάσεις του εναέριου χώρου από μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV.

Συνολικά, στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο κινήθηκαν σήμερα ένα τουρκικό UAV, τέσσερα CN-235, τρία ελικόπτερα και δύο ATR-72.

Όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φωτιά στον Ασπρόπυργο

Συναγερμός σήμανε στη Πυροσβεστική έπειτα από φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα σε χαμηλή βλάστηση στο Σοφό Ασπροπύργου Αττικής. Άμεσα κινητοποιήθηκε μεγάλ...

Ξεκίνησε η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα – Αυξημένη η κίνηση στα διόδια των Εθνικών Οδών

Ξεκίνησε από το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα το πρώτο κύμα επιστροφής των εκδρομέων, ενώ ήδη παρατηρείται αυξημένη κίνηση σε σταθμούς διοδίων. Η Αθήνα εξακολουθεί να είναι άδ...

Φόρτωση άρθρων...