Τρίτη
07 Μαΐου 2024

Γιώργος Τράγκας: Η Μαρία Καρρά καλείται να δώσει εξηγήσεις για αδήλωτα περιουσιακά στοιχεία 30 εκατ. ευρώ

Ελλάδα

Να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα της υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων και δη κακουργηματικών, καλείται η Μαρία Καρρά, σύζυγος του εκδότη Γιώργου Τράγκα, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η κλήτευση της Μαρίας Καρρά σε εξηγήσεις και δη για κακουργήματα αφορά σε αδικήματα που σχετίζονται με την μη υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης αλλά και με υποβολή ανακριβών δηλώσεων πόθεν έσχες.

Πρόκειται για δυο ξεχωριστά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, τα οποία τελέστηκαν σύμφωνα με πληροφορίες σε βάθος δεκαετίας, διάστημα κατά το οποίο η Μαρία Καρρά φέρεται να μην δήλωσε περιουσιακά στοιχεία ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τον έλεγχο της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος και του επικεφαλής της, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, διαπιστώθηκε πως η χήρα του Γιώργου Τράγκα, απέκρυπτε κάθε χρόνο ποσό περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ.

Η Μαρία Καρρά δεν υπέβαλε δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης ποτέ κατά το χρονικό διάστημα από το 2017 έως το 2022. Επιπλέον, κατέθεσε ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες κατά την πενταετία 2012-2016.

Η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος μετά την ολοκλήρωση της έρευνας της συνέταξε πόρισμα που διαβίβασε στην εισαγγελία Πρωτοδικών, η οποία και ξεκίνησε αμέσως διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας, η Μαρία Καρρά κλήθηκε να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις. Η σύζυγος του Γιώργου Τράγκα αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει το σχετικό υπόμνημά της.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Τρίτη 7 Μαΐου, γιορτάζουν οι: Λαμπροτρίτη Ραφαέλα, Ραφαέλλα, Ραφαήλα, Ραφαηλία, Ραφαήλ, Ραφαήλος, Ραφαέλος Νικόλαος, Νικόλας, Νίκος, Νικολός, Νικολής, Νικολάκης, Ν...

Αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη της σχολικής περιόδου: Πότε θα γίνουν οι ενδοσχολικές εξετάσεις και πότε οι Πανελλαδικές

Λιγότερο από ένας μήνας έχει μείνει για την ημέρα λήξης των μαθημάτων για τα γυμνάσια και τα λύκεια, καθώς επίσης και για την ημέρα έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024, με τους...

Φόρτωση άρθρων...