Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Τραγωδία στα Σπάτα: Οι φίλοι του θύματος «ακυρώνουν» την εκδοχή των Αρχών - «Δεν δόθηκαν οδηγίες κατά την έξοδο από το ελικόπτερο»

Ελλάδα

Μία ημέρα μετά το φρικιαστικό δυστύχημα με το ελικόπτερο στα Σπάτα, όταν ο Βρετανός Τζακ Φέντον διαμελίστηκε από τον έλικα, ο 20χρονος φίλος του, Τζακ Στάντον Γκλιβς που επέβαινε μαζί του, δεν στηρίζει την εκτίμηση των Αρχών πως το θύμα έτρεχε προς το μέρος του ελικοπτέρου, κρατώντας το κινητό του.

Ειδικότερα, ο 20χρονος φίλος του, που επέβαινε στο ελικόπτερο με δύο ακόμη αγόρια, αρνείται την εκδοχή της αστυνομίας για το δυστύχημα: «Δεν δόθηκαν οδηγίες κατά την έξοδο από το ελικόπτερο και κανείς δεν μας συνόδευσε στο σαλόνι. Το μόνο που έκαναν ήταν να μας ανοίξουν τις πόρτες», αναφέρει στη Daily Mail.

«Αποβιβαστήκαμε μόνοι μας και κανείς δεν εμπόδισε τον Τζακ να πάει στο πίσω μέρος του ελικοπτέρου. Κανείς μας δεν έφτασε στο σαλόνι πριν συμβεί το ατύχημα. Άκουσα να λένε ότι ο Τζακ μιλούσε στο τηλέφωνό του και έτρεξε πίσω στο ελικόπτερο και αυτό είναι εντελώς αναληθές. Δεν μιλούσε στο τηλέφωνό του και δεν ξέρω γιατί στράφηκε προς το πίσω μέρος του ελικοπτέρου» προσθέτει ο 20χρονος.

Σημειώνεται, παράλληλα, πως ο πιλότος και τα δύο μέλη του πληρώματος εδάφους κατέθεσαν σήμερα και θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν κατηγορίες για αμέλεια ή ανθρωποκτονία από αμέλεια αν είπαν στους επιβάτες να αποβιβαστούν ενώ δεν ήταν ασφαλές.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων, Ιωάννης Κονδύλης, δήλωσε νωρίτερα σήμερα στο ίδιο μέσο ότι ο Τζακ αψήφησε τις εντολές τρέχοντας πίσω προς το ελικόπτερο με το τηλέφωνό του στο αυτί.

Αναμένεται να ανακτήσουν το κινητό του θύματος

Ο κ. Κονδύλης είπε ότι ο πιλότος και τα δύο μέλη του πληρώματος εδάφους στο ιδιωτικό ελικοδρόμιο στην Παιανία, βορειοανατολικά της Αθήνας, κατέθεσαν ενώπιον εισαγγελέα, παρέχοντας επίσης λεπτομερείς καταθέσεις στην επιτροπή που ερευνά τα αίτια του πρωτοφανούς ατυχήματος.

Δήλωσε, επίσης, ότι κατά την προσγείωση του ελικοπτέρου Bell και την αποβίβαση των τεσσάρων επιβατών του τηρήθηκαν όλοι οι κανονισμοί ασφαλείας: «Οι κανονισμοί της αεροπορίας απαιτούν η αποβίβαση να γίνεται είτε όταν οι ρότορες του ελικοπτέρου έχουν σταματήσει εντελώς, είτε όταν το εξειδικευμένο πλήρωμα συνοδεύει τους επιβάτες κατά την αποβίβαση».

«Στην περίπτωση αυτή, οι επιβάτες χρησιμοποίησαν τόσο την αριστερή όσο και τη δεξιά πόρτα για να αποβιβαστούν. Συνοδεύτηκαν όλοι με ασφάλεια στο σαλόνι καθισμάτων», συμπλήρωσε, όπως γράφει πάντα η Daily Mail.

Ο κ. Κονδύλης είπε, στο τέλος, ότι αναμένεται να ανακτήσουν το κινητό τηλέφωνο του θύματος για να εξετάσουν με ποιον επικοινωνούσε την ώρα του ατυχήματος και τους λόγους που τον οδήγησαν να επιστρέψει στο ελικόπτερο

Υποστήριξε: «Και οι τέσσερις επιβάτες είχαν αποβιβαστεί και συνοδεύονταν σε ιδιωτικό σαλόνι αναμένοντας μια ιδιωτική πτήση για το Λονδίνο. Αλλά καθώς βρίσκονταν στο σαλόνι, το θύμα ξέφυγε και επέστρεψε στην πίστα τρέχοντας προς το ελικόπτερο με γρήγορο ρυθμό».

«Οι μάρτυρες με τους οποίους μιλήσαμε είπαν ότι είχε ένα τηλέφωνο στο αυτί του και προχωρούσε γρήγορα προς το ελικόπτερο, αψηφώντας το προσωπικό εδάφους που του φώναζε "Σταμάτα! Σταμάτα!"», ισχυρίζεται.

«Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα συνέβη το τραγικό ατύχημα. Ήταν φρικτό», προσθέτει.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πάσχα: Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων

Κορυφώνεται σήμερα Μεγάλη Παρασκευή η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα καθώς αναμένεται να αναχωρήσει και το τελευταίο μεγάλο κύμα από την Αττική προς την περιφέρεια. Τα πλοία από...

Φόρτωση άρθρων...