Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Τραγωδία στα Τέμπη: Στους 57 οι νεκροί - Το 80% των θυμάτων είναι ηλικίας 18-35 ετών

O αριθμός των νεκρών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος αυξήθηκε, σύμφωνα με την προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρή.

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Στους 57 έχουν φτάσει οι νεκροί από τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, σύμφωνα με όσα δήλωσε η Ρουμπίνη Λεονταρή, προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας.

Μιλώντας στον «Realfm 97,8», η ιατροδικαστής είπε ότι έχουν μεταφερθεί σήμερα στο νεκροτομείο 14 απανθρακωμένες σοροί. Ακόμη 7 απανθρακωμένες σοροί είχαν μεταφερθεί την Τετάρτη στο νεκροτομείο.

Επίσης, η Ρουμπίνη Λεονταρή είπε ότι οι σάκοι με ανθρώπινα μέλη που βρίσκονται στο νεκροτομείο έχουν ξεπεράσει τις δέκα. «Έχει ληφθεί από το κάθε μέλος DNA, οπότε κάποιο μέλος που μπορεί να ανήκει σε μια σορό διαμελισμένη, θα αποδοθεί στη σορό, κάποια μέλη που δεν θα ανήκουν σε σορό, θα έχουμε το DNA τους», ανέφερε η ιατροδικαστής, εξηγώντας τη διαδικασία ταυτοποίησης.

«Η ταυτοποίηση δεν είναι έργο των ιατροδικαστών. Συνδράμουμε βέβαια, αλλά είναι ευθύνη του εργαστηρίου της εξειδικευμένης ομάδας της Πολιτικής Προστασίας για μαζικές καταστροφές. Έχουμε την πληροφόρηση ότι προχωρά η εργαστηριακή διερεύνηση του DNA. Έχουμε ήδη, μέχρι στιγμής, 14 ολοκληρωμένα αποτελέσματα, τα οποία βρίσκονται στη διαδικασία ταυτοποίησης από το αρμόδιο άτομο», τόνισε η Ρουμπίνη Λεονταρή.

Η ιατροδικαστής αποκάλυψε πως το 80% των θυμάτων είναι ηλικίας 18-35 ετών.

Σε κρίσιμη κατάσταση έξι τραυματίες

Την ίδια ώρα, 54 τραυματίες από την σύγκρουση των τρένων νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας και 6 είναι διασωληνωμένοι σε κρίσιμη κατάσταση. Συγκεκριμένα, 21 τραυματίες νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας. Στο ΑΧΕΠΑ 14 και ακόμη 3 στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης.

Ακόμα, δύο νοσηλευόμενοι βρίσκονται στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης και άλλοι 2 στα νοσοκομεία Τρικάλων και Καρδίτσας. Η κατάσταση 35 τραυματιών που νοσηλεύονται στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας -εκτός από όσους νοσηλεύονται σε ΜΕΘ- είναι διαχειρίσιμη και βρίσκονται όλοι εκτός κινδύνου.

Δύο χειρουργεία ολοκληρώθηκαν σε παιδιά που είχαν υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Πρώτες βοήθειες παρασχέθηκαν σε όλους τους τραυματίες. Κάποιοι μετά τις πρώτες ώρες και αφού δέχτηκαν τη φροντίδα των γιατρών στα ΤΕΠ πήραν εξιτήριο.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...