Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Τραυματίστηκε εργαζόμενος στο Ηρώδειο από την πτώση βάσης στήριξης προβολέων

Ελλάδα

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος(ΠΟΘΑ) μετά τον σημερινό τραυματισμό ενός εργαζόμενου στο Ηρώδειο  όταν έσπασε η βάση όπου στηρίζονται οι προβολείς.

«Μόνο από τύχη γλίτωσαν οι άνθρωποι που εργαζόντουσαν εκείνη τη στιγμή κάτω από τους προβολείς, καθώς συγκρατήθηκε με μεγάλη προσπάθεια από τους τεχνικούς» υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία και καλεί την Επιθεώρηση Εργασίας να στείλει άμεσα συνεργείο προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι δεδομένου ότι κι άλλες βάσεις προβολέων που βρίσκονται στο Ρωμαϊκό Ωδείο είναι σε κακή καστάσταση.

«Η Υγεία και η Ασφάλεια στους χώρους εργασίας είναι για εμάς από τις μη διαπραγματεύσιμες πλευρές της εργασιακής σχέσης» σημειώνεται με νόημα

Η ανακοίνωση της ΠΟΘΑ

Σήμερα Πέμπτη 21 Ιουλίου και περί της ώρας 1:00 μετά τα μεσάνυχτα, έσπασε η βάση στην οποία αναρτώνται οι προβολείς στο Ηρώδειο Θέατρο και «κρεμάστηκαν» τα ρομποτικά φωτιστικά σώματα από τα καλώδια τροφοδοσίας. Υπήρξε ένας τραυματισμός και μόνο από τύχη γλίτωσαν οι άνθρωποι που εργαζόντουσαν εκείνη τη στιγμή κάτω από τους προβολείς, καθώς συγκρατήθηκε με μεγάλη προσπάθεια από τους τεχνικούς. Να επισημάνουμε δε ότι οι σωλήνες στήριξης είναι φθαρμένοι με αποτέλεσμα να έχει «αδυνατίσει» σημαντικά η αντοχή τους. Σε παρόμοια κατάσταση βρίσκεται και η υπόλοιπη εγκατάσταση των βάσεων στήριξης των προβολέων. Πολλές φορές οι τεχνικοί στο θέατρο έχουν επισημάνει την κακή κατάσταση και την επικινδυνότητα της εγκατάστασης.

Παρακαλούμε να μεταβεί άμεσα κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας – της Διεύθυνση Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία, παρουσία των Σωματείων και της Ομοσπονδίας μας, για να διαπιστώσει τα καταγγελλόμενα. Καθώς και να καταγράψει και να επιβλέψει την ανάρτηση βαρέων αντικειμένων σε μεγάλο ύψος έτσι ώστε να διασφαλιστεί η υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων.

Η Υγεία και η Ασφάλεια στους χώρους εργασίας είναι για εμάς από τις μη διαπραγματεύσιμες πλευρές της εργασιακής σχέσης.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗ
ΕΝΩΣΗ ΛΥΡΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ & ΛΟΙΠΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πύργος: Σοβαρή συμπλοκή μαθητών σε σταθμό του ΚΤΕΛ – Στο νοσοκομείο ένας 19χρονος (Photos)

Σοβαρή συμπλοκή μεταξύ μαθητών συνέβη το μεσημέρι της Παρασκευής στον σταθμό του ΚΤΕΛ στα Χαλικιάτικα, στον Πύργο. Δύο 19χρονοι λογομάχησαν και τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν, με...

Φόρτωση άρθρων...