Κυριακή
19 Μαΐου 2024

Τρεις έγκυοι νοσηλεύονται με κορωνοϊό στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

Ελλάδα

Σε «πανδημία εγκύων» εξελίσσεται, μεταξύ άλλων, το τέταρτο κύμα της πανδημίας, καθώς αυξάνεται μέρα με την μέρα ο αριθμός των γυναικών σε ενδιαφέρουσα που νοσηλεύονται στη Βόρεια Ελλάδα, αφού τουλάχιστον τρεις έχουν εισαχθεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα, σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Μετά τον τραγικό χαμό της 38χρονης, ανεμβολίαστης εγκύου από την Κατερίνη, το βρέφος της οποίας διέσωσαν οι θεράποντες γιατροί στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης προχωρώντας σε καισαρική τομή, διασωληνωμένη νοσηλεύεται πλέον και η 35χρονη, ανεμβολίαστη έγκυος από τη Θεσσαλονίκη, το βρέφος της οποίας είχαν επίσης αποσπάσει με καισαρική τομή οι γιατροί στο ίδιο νοσοκομείο.

Επιπλέον, δύο ακόμη έγκυες νοσηλεύονται στην κλινική COVID του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων η μία σε σοβαρότερη κατάσταση, οι οποίες έχουν διακομισθεί εκεί από όμορες πόλεις.

Με αυτά τα δεδομένα, έκκληση απηύθυνε σήμερα η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα προς γυναίκες που εγκυμονούν, να σπεύσουν να εμβολιαστούν. «Έχουμε και θανάτους εγκύων. Κάνω έκκληση για εμβολιασμό. Είναι για την ασφάλεια τόσο της μητέρας όσο και του παιδιού» ανέφερε σχετικά η κ. Γκάγκα.

Στην ίδια κατεύθυνση, «αναφορικά με τις έγκυες, πρέπει να τονιστεί ξανά πως ο εμβολιασμός τους είναι ασφαλής και απαραίτητος» εξήγησε η Καθηγήτρια, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Ράγισαν καρδιές στο «τελευταίο αντίο» στην 40χρονη Ενκελέιντα - «Υπέμενε και έχασε τη ζωή της»

Το πρωί του Σαββάτου (18/5) γράφτηκε ο επίλογος της τραγωδίας της δολοφονίας της 40χρονης στο Μενίδι από τον πρώην σύζυγό της. Συντετριμμένοι οι συγγενείς, τα αδέλφια και τα παι...

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 39χρονου για υποκίνηση βίας με αφορμή το αυριανό ντέρμπι ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αστυνομικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη, ενόψει του αυριανού ντέρμπι Άρης – ΠΑΟΚ, στο Κλεάνθης Βικελίδης, το οποίο θα κρίνει ουσιαστικό το πρωτάθλημα της Su...

Ηλεία: Πέθανε 66χρονος που εισέπνευσε φυτοφάρμακο κατά διάρκεια ραντίσματος στη Γαστούνη

Στο πένθος έχει βυθιστεί η τοπική κοινωνία στη Γαστούνη στην Ηλεία μετά την είδηση πως ο 66χρονος άνδρας, ο οποίος χθες εισέπνευσε φυτοφάρμακο ενώ προσπαθούσε να προστατεύσει την κ...

Φόρτωση άρθρων...