Παρασκευή
10 Μαΐου 2024

Κακοκαιρία «Αθηνά»: Τρεις περιοχές του Πηλίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Καταστροφές και πολλά προβλήματα προκάλεσε στη Μαγνήσια και ειδικότερα στο Πήλιο η κακοκαιρία «Αθηνά». Σφοδρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες σημειώθηκαν στο Πήλιο τις τρεις προηγούμενες ημέρες. 

Οι εικόνες που καταγράφηκαν στην Μακρυρράχη Πηλίου καταδεικνύουν την καταστροφή. Δύο σπίτια υπέστησαν υλικές ζημιές στη Μακρυρράχη και τρία αυτοκίνητα καταπλακώθηκαν, ενώ δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Με μπουλντόζες και ερπυστριοφόρα μηχανήματα οι τοπικές Αρχές επιχειρούν να ανοίξουν τις οδικές αρτηρίες και να απομακρύνουν τα φερτά υλικά από τους δρόμους.

Ο Παναγιώτης Κουτσάφτης, δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου, μιλώντας στο MEGA, είπε πως τρεις περιοχές θα κηρυχτούν σήμερα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

«Θα βγάλουμε σε έκτακτη ανάγκη τρεις περιοχές Μακρυρράχη, Ζαγορά, Ανήλιο. Τα σπίτια που έχουν πειραχτεί είναι πέντε συνολικά. Έχουν πέσει μπάζα στις σκεπές τους, έχει παρασυρθεί η αυλή τους», ανέφερε ο δήμαρχος.

Οι ζημιές στο οδικό δίκτυο έχουν αποκατασταθεί, ωστόσο προβλήματα υπάρχουν στο αγροτικό οδικό δίκτυο.

«Έχουμε αποκαταστήσει τους κεντρικούς οδικούς άξονες, έχουμε κυρίως κατολισθήσεις. Δεν έχουμε μπει καθόλου στο αγροτικό δίκτυο, έχουμε σοβαρές εκκρεμότητες», πρόσθεσε ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Ο Παναγιώτης Κουτσάφτης τόνισε ότι «πρέπει να γίνει ένα κολοσσιαίο πρόγραμμα αντιπλημμυρικής προστασίας», προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια προβλήματα στο μέλλον. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βύρωνας: Γάζωσαν ζευγάρι μέσα στο αυτοκίνητό τους - Νεκρός ο άνδρας, τραυματισμένη η γυναίκα (Photos)

Συναγερμός στην Αστυνομία καθώς άγνωστος ή άγνωστοι γάζωσαν ζευγάρι μέσα στο αυτοκίνητό τους στον Βύρωνα. Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Τσαλδάρη και Με...

Φόρτωση άρθρων...