Δευτέρα
20 Μαΐου 2024

Τρεις σεισμοί μέσα σε λίγες ώρες στην Κεφαλονιά - Τι λένε οι σεισμολόγοι

Ελλάδα

Τρεις σεισμοί μεγέθους 3,9, 4,1 και 3,1 σημειώθηκαν μέσα σε λίγες ώρες στην Κεφαλονιά.

Η πρώτη σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 Ρίχτερ καταγράφηκε στις 13:48 με επίκεντρο 5 χιλιόμετρα νότια - νοτιοδυτικά από το Ληξούρι και εστιακό βάθος 15,2 χιλιόμετρα.

Τρεις σεισμοί σε λίγες ώρες στην Κεφαλονιά

Ο δεύτερος σεισμός ήταν μεγέθους 4,1 Ρίχτερ στις 15.56, με επίκεντρο 6 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από το Ληξούρι και εστιακό βάθος 17 χιλιόμετρα.

Τρεις σεισμοί σε λίγες ώρες στην Κεφαλονιά

Η τρίτη σεισμική δόνηση μεγέθους 3,1 Ρίχτερ έγινε στις 16:16, με επίκεντρο 8 χιλιόμετρα δυτικά - βορειοδυτικά από την Άσσο και εστιακό βάθος 15,8 χιλιόμετρα.

Τρεις σεισμοί σε λίγες ώρες στην Κεφαλονιά

«Δεν φαίνεται να υπάρχει ενεργοποίηση του μεγάλου ρήγματος του 2014»

Ο σεισμολόγος, Άκης Τσελέντης, σε ανάρτηση στο Facebook, ανέφερε ότι, «το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα, στις 15:56 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε Ασθενή σεισμική δόνηση με μέγεθος 4.1 στην κλίμακα Richter. Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 292 χλμ. Δ των Αθηνών.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 6 χλμ. ΝΔ του Ληξουρίου.

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟΥ:

ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΠΛΑΤΟΣ: 38.1560 Βόρεια

ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΜΗΚΟΣ: 20.3920 Ανατολικά

Ο σεισμός έγινε πολύ αισθητός και έδωσε την εντύπωση ότι ήταν μεγαλύτερου μεγέθους. Αυτό έγινε γιατί ήταν ΜΟΝΟ 6χμ ΝΔ του Ληξουρίου. Το πρωί είχαμε και ένα 3,9 Richter. Δεν φαίνεται να υπάρχει ενεργοποίηση του μεγάλου ρήγματος του 2014 αλλά πρέπει να περιμένουμε λίγο να μαζέψουμε και άλλα στοιχεία. Μάλλον το φαινόμενο θα συνεχιστεί με μερικούς μικρότερους σεισμούς αλλά ας ακολουθήσουμε τα γνωστά μέτρα σεισμικής προφύλαξης γιατί η περιοχή έχει αρκετό σεισμικό δυναμικό». 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λαμία: Σταφυλόκοκκος βρέθηκε στα γεύματα των μαθητών που έπαθαν τροφική δηλητηρίαση

Σταφυλόκοκκος είναι το βακτήριο που βρέθηκε στα σχολικά γεύματα τα οποία προκάλεσαν τροφική δηλητηρίαση σε αρκετούς μαθητές στη Λαμία. Σύμφωνα με την ΕΡΤ στα δείγματα από τη Λαμ...

Το ΣτΕ αναστέλλει τη λειτουργία του για ένα μήνα για επισκευές στο Αρσάκειο Μέγαρο

Το Συμβούλιο της Επικρατείας προσωρινά για ένα μήνα θα αναστείλει την λειτουργία του λόγω των μεγάλων επισκευαστικών εργασιών που έχουν ξεκινήσει στο Αρσάκειο Μέγαρο επί της οδού Π...

Φόρτωση άρθρων...