Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

Τρένα: Ποια δρομολόγια δε θα γίνουν αύριο (Videos)

Ξεκινούν αύριο, Τετάρτη 22 Μαρτίου, μετά από 22 ημέρες, τα δρομολόγια των τρένων σε ολόκληρη τη χώρα, έπειτα από την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη με τη σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών, που στοίχησε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

Συνάντηση των εργαζομένων της Hellenic Train με τη διοίκηση της εταιρείας, ενόψει της αυριανής επανέναρξης των δρομολογίων των τρένων, μετά το δυστύχημα των Τεμπών.

Σύμφωνα με τον Κώστα Γενηδούνια, πρόεδρο μηχανοδηγών Hellenic Train, ορισμένα από τα δρομολόγια που έχουν ανακοινωθεί, δε θα πραγματοποιηθούν, καθώς οι εργαζόμενοι δεν πήραν τις γραπτές διαβεβαιώσεις που ζήτησαν για να επιστρέψουν στο τιμόνι των συρμών.

Αυτά τα δρομολόγια δε θα γίνουν

«Τα δρομολόγια θα αρχίσουν στα σημεία που δεν έχουμε εκφράσει ενστάσεις εμείς οι μηχανοδηγοί και σε όλα τα κομμάτια που δεν υπάρχουν στα 9 σημεία στην επιστολή που δώσαμε στη δημοσιότητα. Υπάρχει η δική μας ένσταση για την γραμμή Πλατύ – Φλώρινα, στην γραμμή προς Στρυμόνα, Σέρρες – Δράμα, και υπάρχει και ένσταση δική μας που αφορά το κομμάτι των επικοινωνιών μέσα στις σήραγγες Τεμπών και Πλαταμώνα», ανέφερε ο Κώστας Γενηδούνιας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν έχουν δοθεί διαβεβαιώσεις και θεωρούμε ότι για την γραμμή Πλατύ – Φλώρινα και Σέρρες – Δράμα υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με τις ισόπεδες διαβάσεις, με βραδυπορίες και με τις επικοινωνίες. Αυτό που γίνεται προσπάθεια να λυθεί είναι με τις επικοινωνίες».

Πάτρα: Δοκιμαστικά δρομολόγια πριν την έναρξη των τρένων

Εργαζόμενοι και συρμοί κάνουν δοκιμαστικά δρομολόγια προκειμένου αύριο όλα να λειτουργήσουν ομαλά, σε μια προσπάθεια προσέλκυσης του επιβατικού κοινού και αποκατάστασης της εμπιστοσύνης.

Στην Πάτρα, ήδη από το πρωί έχουν πραγματοποιηθεί δύο δοκιμαστικά δρομολόγια του Προαστιακού, με όλους τους εργαζομένους να βρίσκονται επί ποδός για την ομαλή λειτουργία του σιδηρόδρομου.

Έχει προγραμματιστεί άλλο ένα δοκιμαστικό δρομολόγιο του Προαστιακού για το απόγευμα σήμερα, με τους εργαζόμενους στον ΟΣΕ να λένε ότι όλα είναι έτοιμα για την επανέναρξη των δρομολογίων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Καμπανάκι» από τους μετεωρολόγους για την κακοκαιρία που έρχεται με βροχές και χιόνια

Απότομη αλλαγή του καιρού αναμένεται κυρίως αύριο, Παρασκευή 19/4 όπως προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι. Η θερμοκρασία θα πέσει αρκετά ενώ έρχονται έντονες βροχοπτώσεις αλλά και χιόνι...

Τραγωδία στον Πειραιά: Βίντεο-ντοκουμέντο από τις αγωνιώδεις προσπάθειες απεγκλωβισμού του 31χρονου

Οι στιγμές που ακολούθησαν έπειτα από την κατάρρευση του κτηρίου στον Πειραιά, όπου έχασε την ζωή του ο 31χρονος αστυνομικός, προκάλεσαν πανικό στο Πασαλιμάνι στον Πειραιά. Οι ...

Φόρτωση άρθρων...