Τρίτη
28 Νοεμβρίου 2023

Τρένα: Συγκινημένος ο πρόεδρος του ΟΣΕ στο πρώτο δρομολόγιο μετά την τραγωδία στα Τέμπη (Photos)

Συναισθηματικά φορτισμένοι ήταν οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ το πρωί όταν ξεκίνησε το πρώτο δρομολόγιο του τρένου στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη μετά την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη.

Πρώτη αναχώρησε η αμαξοστοιχία 882 με προορισμό την Καλαμπάκα και επιβάτη, μεταξύ άλλων, τον υπουργό Επικρατείας αρμόδιο για θέματα μεταφορών, Γιώργο Γεραπετρίτη.

Εμφανώς συγκινημένος για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου ήταν και ο μεταβατικός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης.

Τρένα: Συγκινημένος ο μηχανοδηγός στο πρώτο δρομολόγιο
Τρένα: Συγκινημένος ο μηχανοδηγός στο πρώτο δρομολόγιο
Τρένα: Συγκινημένος ο μηχανοδηγός στο πρώτο δρομολόγιο
Τρένα: Συγκινημένος ο μηχανοδηγός στο πρώτο δρομολόγιο μετά την τραγωδία στα Τέμπη

Την Παρασκευή 7 Απριλίου εντάσσονται στο πρόγραμμα το δεύτερο ΙC Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα, τα δρομολόγια του Προαστιακού της Αθήνας στο τμήμα Πειραιάς-Μαγούλα-Πειραιάς, καθώς και το δρομολόγιο Αθήνα-Λειανοκλάδι-Αθήνα. Την Μεγάλη Τρίτη (11 Απριλίου) προστίθεται στα δρομολόγια, το τρίτο IC Αθήνα – Θεσσαλονίκη-Αθήνα. Παράλληλα θα ανακοινωθούν εντός των ημερών τα δρομολόγια στις γραμμές Λάρισα-Βόλος, Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα και Θεσσαλονίκη-Λάρισα.

Με το νέο σχεδιασμό η ταχύτητα του τρένου δεν θα υπερβαίνει τα 80 έως 100 χιλιόμετρα, θα υπάρχουν στις θέσεις τους δύο σταθμάρχες σε κάθε σταθμό, θα γίνονται για αρχή περιορισμένα δρομολόγια και θα υπάρχουν συνοδοί σε κάθε τρένο.

Από την προηγούμενη εβδομάδα εκτελούνται τα εξής δρομολόγια: - Πειραιάς – Αθήνα – Αεροδρόμιο, Άνω Λιόσια – Αεροδρόμιο, Άνω Λιόσια – Κάντζα, Αθήνα – Χαλκίδα, Προαστιακός Πάτρας, Ολυμπία – Πύργος – Κατάκολο- Διακοφτό – Καλάβρυτα, Ικόνιο- Θριάσιο - Θεσσαλονίκη – Ειδομένη (εμπορευματικό), Θεσσαλονίκη – Στρυμόνας -Προμαχώνας και Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο (εμπορευματικό).

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κατρίνης: «Πρόταση αξιοπρέπειας και ελπίδας για δανειολήπτες και οφειλέτες»

Στην ειδική ημερίδα που διοργάνωσε το ΠΑΣΟΚ με τη συμμετοχή 15 φορέων και οργανώσεων για να παρουσιάσει την πρόταση του για την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους, μεταξύ των ομιλητ...

Φόρτωση άρθρων...