Κυριακή
19 Μαΐου 2024

Τσάι χωρίς πολύ… συμπάθεια μεταξύ Περιστέρας - Εμινέ (Photos)

Ελλάδα

Η σύζυγος του Προέδρου της Τουρκίας, Εμινέ Ερντογάν, προσκάλεσε τη σύντροφό του πρωθυπουργού, Μπέτυ Μπαζιάνα, στο ξενοδοχείο, για να πιουν τσάι, καθώς λόγω της αδιαθεσίας της αναβλήθηκε η επίσκεψή τους στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Η σύζυγος του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, έφτασε στο ξενοδοχείο λίγο μετά τις 4 το απόγευμα και παρέμεινε για περίπου μία ώρα στο ξενοδοχείο, από όπου αποχώρησε λίγο πριν τις 5.30 το απόγευμα.

Οι δύο πρώτες κυρίες βγήκαν στο μπαλκόνι του ξενοδοχείου και η Περιστέρα Μπαζιάνα έδειξε στην Εμινέ Ερντογάν τη θέα και της μίλησε για την Ακρόπολη.

Έκανε ιδιαίτερη μνεία στα Μάρμαρα του Παρθενώνα, τα οποία, όπως τόνισε, πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα, στον τόπο που γεννήθηκαν, ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς.

Μάλιστα, η Περιστέρα Μπαζιάνα της είπε ότι βούλησή της είναι, την επόμενη φορά που η Εμινέ Ερντογάν θα επισκεφθεί την Αθήνα, να την ξεναγήσει η ίδια στο Μουσείο της Ακρόπολης, εκφράζοντας παράλληλα την ευχή να έχουν επιστραφεί και τα Μάρμαρα του Παρθενώνα.

Μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν ήταν και η προσφυγική κρίση, με αφορμή το βιβλίο που δώρισε η Μπέτυ Μπαζιάνα στην σύζυγο του Τούρκου Προέδρου, το οποίο είχε ζωγραφιές από προσφυγόπουλα.

Η Περιστέρα Μπαζιάνα τόνισε πως και η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν πληγεί από την προσφυγική κρίση, υπογραμμίζοντας τις τεράστιες προσπάθειες που έχει καταβάλλει η Ελλάδα για να υποδεχθεί και να καλύψει τις ανάγκες των προσφύγων.

Μίλησε ακόμα για την ανάγκη προστασίας και αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες και έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ανάγκη προστασίας και φροντίδας των ασυνόδευτων παιδιών, αλλά και της επανένωσης των οικογενειών που χωρίστηκαν εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 39χρονου για υποκίνηση βίας με αφορμή το αυριανό ντέρμπι ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αστυνομικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη, ενόψει του αυριανού ντέρμπι Άρης – ΠΑΟΚ, στο Κλεάνθης Βικελίδης, το οποίο θα κρίνει ουσιαστικό το πρωτάθλημα της Su...

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Ράγισαν καρδιές στο «τελευταίο αντίο» στην 40χρονη Ενκελέιντα - «Υπέμενε και έχασε τη ζωή της»

Το πρωί του Σαββάτου (18/5) γράφτηκε ο επίλογος της τραγωδίας της δολοφονίας της 40χρονης στο Μενίδι από τον πρώην σύζυγό της. Συντετριμμένοι οι συγγενείς, τα αδέλφια και τα παι...

Φόρτωση άρθρων...