Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Τσακλόγλου: «Η ευρωπαϊκή ύφεση δεν θα αγγίξει την Ελλάδα»

Οικονομία

«Αν υπάρξει ύφεση στην Ευρώπη αυτή δεν θα αγγίξει την Ελλάδα καθώς η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας ήταν ισχυρή μετά την πανδημία».

Τα παραπάνω τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πάνος Τσακλόγλου, μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1» και στην εκπομπή Secret με τον Παναγιώτη Τζένο.

Ο Πάνος Τσακλόγλου διευκρίνισε πως στην κατεύθυνση αυτή τα όπλα που διαθέτει η χώρα μας «είναι η ανάκαμψη της τουριστικής κίνησης αλλά και τα κεφάλαια από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας».

Αναφερόμενος στο ενεργειακό ζήτημα ο Πάνος Τσακλόγλου είπε πως η χώρα μας εισάγει ενεργειακούς πόρους τους οποίους δεν παράγει η Ευρώπη. «Γερμανία και Ιταλία εισάγουν φυσικό αέριο από τη Ρωσία και αν διακοπούν οι ροές, το ενεργειακό κενό θα πρέπει να καλυφθεί από άλλες πηγές» είπε χαρακτηριστικά.

«Πλήρης πληροφόρηση του πολίτη για τη διαδικασία έκδοσης της σύνταξής του»

Όσον αφορά το ψηφιακό δωμάτιο επικοινωνίας για την έκδοση των συντάξεων, ο Πάνος Τσακλόγλου είπε πως ο πολίτης θα έχει πλήρη πληροφόρηση για την σύνταξη, εάν λείπει κάποιο έγγραφο και σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία για την απονομή της σύνταξης.

Σχετικά με τις εκκρεμείς συντάξεις είπε πως έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος, ενώ για το νέο επικουρικό τόνισε πως προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πασχαλινό τραπέζι: Πού θα κυμανθούν φέτος οι τιμές - «Χρυσάφι» τα έξοδα μετακίνησης

Στην τελική ευθεία μπαίνουν την ερχόμενη, Μεγάλη Εβδομάδα, οι προετοιμασίες και οι αγορές των καταναλωτών για το πασχαλινό τραπέζι. Η ακρίβεια στα τρόφιμα συνεχίζει να «πιέζει» ...

Πάσχα: «Μάχη» για την τιμή του οβελία – Tσιμπημένη η τιμή λίγο πριν την Μεγάλη Εβδομάδα

Δεν έχει ακόμα «ζεσταθεί» η κίνηση στα συνοικιακά κρεοπωλεία με τις παραγγελίες για το πασχαλινό τραπέζι να είναι περιορισμένες. Η τάση είναι Πάσχα στο χωριό και η οικονομική λύση,...

Φορολογικές δηλώσεις: «Αυτόματες» υποβολές από 2 Ιουλίου για όσους δεν τροποποιήσουν τις προσυμπληρωμένες

«Αυτόματα» θα υποβάλλονται οι δηλώσεις από την ίδια την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) από τις 2 Ιουλίου σε περίπτωση που οι υπόχρεοι δεν προβούν σε κάποια τροποποίηση τους...

Φόρτωση άρθρων...