Παράλληλα, σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται 35 ασθενείς διασωληνωμένοι, με μέση ηλικία τα 67 έτη (το 23% γυναίκες) και το 91% εξ αυτών με υποκείμενα νοσήματα ή άνω των 70 ετών, ενώ έχουν πάρει εξιτήριο από ΜΕΘ 81 ασθενείς.
Για το εμβόλιο στις ΗΠΑ
Κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε επίσης πως στις ΗΠΑ ξεκίνησαν οι μελέτες για νέο εμβόλιο, με νέα τεχνική. Πρόκειται για εμβόλιο που οδηγεί σε παραγωγή αντισωμάτων.
«Χθες άρχισε η μελέτη εμβολίου στις ΗΠΑ που βασίζεται στην τεχνική Messenger RNA. Με αυτή την πρωτοπόρα τεχνική εμβολιασμού, κατά κάποιο τρόπο δίνονται οδηγίες στα κύτταρα του εμβολιασμένου για το πώς να κατασκευάσει πρωτεΐνες που μοιάζουν αλλά δεν είναι ο ιός. Έτσι το εμβόλιο οδηγεί στην παραγωγή σε κάτι που μοιάζει με ένα κομμάτι του ιού, κάποιον ψευτο-ιό. Και άρα δεν αρρωσταίνεις, αλλά φτιάχνεις αντισώματα που καταπολεμούν τον πραγματικό ιό» είπε χαρακτηριστικά.
Για τα fake news στα social media
Επίσης, κάλεσε τους πολίτες να μην «κοιτάνε fake news» και «να μην προσηλώνονται στα social media, αλλά στην επιστήμη».
«Δεν κοιτάμε τα fake news, δεν προσηλωνόμαστε στα social media σε ό τι αφορά τον ιό, προσηλωνόμαστε στην επιστήμη. Κι αυτό δε θα μας αποσπά ποτέ από τον αληθινό στόχο μας, αυτό στον οποίο όλοι συμμετέχουμε. Αναζητούμε την αλήθεια η οποία θα μας ελευθερώσει από τον ιό» συμπλήρωσε.
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις