Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Τσιόδρας: «Τουλάχιστον 39.000 άνθρωποι έχουν κερδίσει τη ζωή τους χάρη στα εμβόλια για τον κορωνοϊό»

Τουλάχιστον 39.000 άνθρωποι έχουν κερδίσει τη ζωή τους χάρη στον εμβολιασμό έναντι του κορωνοΐου τα τελευταία δύο χρόνια που μαίνεται η πανδημία. 

Αυτήν την εκτίμηση έκανε ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την έναρξη των εργασιών του 21ου Πανελληνίου Συνεδρίου Λοιμώξεων που διοργανώνει από σήμερα έως και την Κυριακή 8 Μαΐου η Ελληνική Εταιρία Λοιμώξεων στην Αθήνα.

Ακόμα, ο Σωτήρης Τσιοδρας εκτίμησε πως έπειτα από τη διετία της επιδημίας και τον καταιγισμό της γνώσης για τη λοίμωξη Covid-19 στην επιστημονική κοινότητα, πως είναι ορατό το μέλλον μας με τον έλεγχο και τη διαχείριση της επιδημίας. 

«Η υβριδική ανοσία που έχει επιτευχθεί στη χώρα μας και την Ευρώπη, δηλαδή ο εμβολιασμός και η φυσική νόσηση, σε συνδυασμό με την καλοκαιρία της εποχής, θα μας βοηθήσουν στην έλεγχο και τη μείωση της επιδημίας μετά το φθινόπωρο», ανέφερε ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας. 

«Το μέλλον δεν μπορεί να προβλεφθεί. Θα κριθεί όμως από τα εμβόλια και τη δυνατότητα διαφυγής του ιού από αυτά. Η κατανομή των εμβολίων δεν έγινε με ομοιογενή τρόπο, γεγονός που επιτρέπει την ανάδυση νέων μεταλλάξεων. Προφανώς δεν μπορεί να αποκλειστεί η εμφάνιση νέων μεταλλάξεων», πρόσθεσε ο Σωτήρης Τσιοδρας.

Όσον αφορά στη χρήση της μάσκας ο Σωτήρης Τσιοδρας επισήμανε «πως στο μέλλον θα αποτελεί μια ελεύθερη και συνειδητή επιλογή ποτέ και που θα χρησιμοποιείται.

Ιδίως για τη χρήση της από τον επόμενο μήνα στη χώρα μας ανέφερε πως η δική του θέση είναι οι άνθρωποι που ανήκουν σε ομάδες χαμηλού κινδύνου θα αξιολογούν τα δεδομένα και θα επιλέγουν. 

Ωστόσο, όσοι βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο για μόλυνση και νόσηση θα πρέπει να φορούν τη μάσκα. Δεν υπάρχει λόγος να καταργηθεί η μάσκα σε χώρους όπως νοσοκομεία, φαρμακεία, μέσα μαζικής μεταφοράς».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πειραιάς: Περιπέτεια για 71χρονη στο λιμάνι - Έπεσε στη θάλασσα στην προσπάθεια να πιάσει τη βαλίτσα της

Στη θαλάσσια περιοχή της πύλης Ε-5 στο λιμάνι του Πειραιά έπεσε μια 71χρονη. Η γυναίκα περισυνελέγη σώα και καλά στην υγεία της από στελέχη του Λιμενικού Σώματος. Σύμφωνα με το ...

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την Τετάρτη 1 Μαΐου

Δεμένα θα είναι την 1η Μαΐου τα πλοία στα λιμάνια λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) στην πανελλαδική – πανεργατική 24ωρη απεργία που προκήρυξε η Γενική...

Φόρτωση άρθρων...