Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Τζώρτζης Μονογυιός: Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία από τις κάμερες για το τροχαίο με τη Ferrari

Ελλάδα

Συνεχίζονται οι έρευνες του τροχαίο δυστυχήματος στη Βούλα που στοίχισε τη ζωή στον Τζώρτζη Μονογυιό. Οι έρευνες των Αρχών επικεντρώνονται στα όσα έχουν καταγραφεί από τις κάμερες.

Οι αξιωματικοί της Τροχαίας βλέπουν τα πλάνα από τις κάμερες που βρίσκονται σε κτίριο της οδού Κωνσταντίνου Καραμανλή που φέρονται να είναι διαφωτιστικά. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να βρουν τι ήταν εκείνο που οδήγησε τον 45χρονο οδηγό να χάσει τον έλεγχο της Ferrari.

Η Τροχαία έχει εξάγει χρήσιμα συμπεράσματα μέσα από τα όσα έχουν καταγράψει οι κάμερες, τόσο για το τι προηγήθηκε της μοιραίας σύγκρουσης, όσο και για το τι επακολούθησε, σύμφωνα με το MEGA.

Βάσει των στοιχείων, ο Τζώρτζης Μονογυιός, τη στιγμή της στροφής έξω από το βενζινάδικο, είχε αναπτύξει ταχύτητα περίπου 90 χιλιομέτρων, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ρεπορτάζ του καναλιού, ενώ λίγα μέτρα αργότερα η ταχύτητα αυξήθηκε στα 130 χιλιόμετρα. Τότε ο Τζώρτζης Μονογυιός έχασε τον έλεγχο του οχήματος, καταλήγοντας στο δέντρο.

Οι αξιωματικοί της τροχαίας περιμένουν την κατάθεση της συζύγου του Μονογυιού. Η γυναίκα αφότου βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας της θα μιλήσει για το τροχαίο.

Όπως μετέδωσε το Star, η σύζυγος του Τζώρτζη Μονογυιού έκανε το Σάββατο το πρώτο της χειρουργείο και έχει πολλαπλά τραύματα στα πόδια καθώς και ένα αιμάτωμα στον πνεύμονα, ενώ ακόμη δεν έχει ενημερωθεί για τον θάνατο του συζύγου της, αφού οι γιατροί κρίνουν σκόπιμο πως πρώτα πρέπει να σταθεροποιηθεί η κατάστασή της.

Το τιμόνι

Το τιμόνι του οχήματος φαίνεται πως θα «αποκαλύψει» σημαντικά στοιχεία για το τροχαίο που κόστισε τη ζωή στον Τζώρτζη Μονογυιό, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Τα πρώτα στοιχεία της πραγματογνωμοσύνης, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, υπογραμμίζουν ενδείξεις απενεργοποίησης του συστήματος ευστάθειας (ESP) ή ακόμη και μη γνώσης για την ενεργοποίηση του, λαμβάνοντας υπόψιν ότι ο άτυχος οδηγός το οδηγούσε για πρώτη φορά.

Βάσει της πραγματογνωμοσύνης η φωτιά έχει ξεσπάσει στη δεξαμενή καυσίμου κάτω από το κάθισμα του οδηγού με τη σφοδρότητα της σύγκρουσης πιθανόν να προκάλεσε την διαρροή καυσίμου, ενώ διερευνάται η ποιότητα και τα χαρακτηριστικά των ελαστικών.

Η ταχύτητα

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει έως τώρα από την Πυροσβεστική, το πολυτελές αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 45χρονος κινούνταν με ταχύτητα που υπερέβαινε τα 120 χιλιόμετρα.

Από τα όσα έχουν συγκεντρώσει έως τώρα οι αξιωματικοί του Τμήματος Τροχαίας Ελληνικού προκύπτει ότι δεν υπάρχουν ίχνη φρεναρίσματος πριν από τη μοιραία πρόσκρουση σε πινακίδα της Περιφέρειας και στη συνέχεια σε δέντρο.

Ταυτόχρονα όλα δείχνουν πως απομακρύνεται το σενάριο για εμπλοκή άλλου οχήματος ή πεζού που με κάποιο τρόπο μπορεί να προκάλεσαν την εκτροπή του οχήματος, αφού από το υλικό που έχει συλλεχθεί δεν προκύπτει κάτι τέτοιο, τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση ερευνούν εξονυχιστικά όλα τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας από τα γύρω καταστήματα σε μία προσπάθεια να διαπιστώσουν γιατί ο 45χρονος άνδρας έχασε τον έλεγχο του οχήματός του, με αποτέλεσμα να καρφωθεί πάνω στο δέντρο και το αυτοκίνητό του να τυλιχτεί στις φλόγες.

Κούγιας: «Έχω στοιχεία που πρέπει να γνωρίζουν οι αρχές»

Σχετικά με την πρώην σύντροφο του Τζώρτζη Μονογυιού, ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, τόνισε πως «η τοποθέτησή μου για τη δικαστική διένεξη είχε ως αφορμή ότι η συγκεκριμένη κυρία εμφανίστηκε στην τηλεόραση και παρουσίασε τις σχέσεις της με τον Μονογυιό ιδανικές», αναφέροντας πως δύο μέρες πριν τα Χριστούγεννα «κάναμε ασφαλιστικά μέτρα για να δει το παιδί του».

Παράλληλα, σχετικά με τις συνθήκες του τροχαίου, ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε πως «είναι δικαιολογημένα μερικά ερωτήματα. Ούτως η άλλως η ΕΛ.ΑΣ είναι υποχρεωμένη να καλέσει πραγματογνώμονα. Εγώ ανεξάρτητα από το τι θα κάνει η οικογένεια, θα ορίσω και άλλον. Μου είχε αποκαλύψει πράγματα που ίσως δεν γνωρίζουν και οι άνθρωποι του στενού του περιβάλλοντος που πρέπει να τα μάθει η ΕΛ.ΑΣ.».

Στη Μύκονο η κηδεία του

Ο αντιδήμαρχος Μυκόνου, Μίλτος Ατζαμόγλου, και στενός φίλος του Τζώρτζη Μονογυιού, αναφέρθηκε στο πού θα γίνει η κηδεία του άτυχου 45χρονου.

«Η σύζυγος του Τζώρτζη έχει σπασμένα πόδια και αιμάτωμα στους πνεύμονες. Από ώρα σε ώρα βγαίνει από το χειρουργείο. Φαίνεται να είναι σε καλή κατάσταση και να είναι όλα υπό έλεγχο. Η κηδεία του Τζώρτζη θα γίνει στη Μύκονο, στη γενέτειρά του», είπε ο αντιδήμαρχος.

«Πήρε αναβολή το χειρουργείο για αύριο γιατί έχει χαμηλό αιματοκρίτη, που έπεσε στο 28. Οι γιατροί αποφάσισαν να αναβάλουν το χειρουργείο», ανέφερε το μήνυμα του αντιδημάρχου. Η γυναίκα, σύμφωνα με την εκπομπή, μεταφέρθηκε από το Γενικό Κρατικό σε ιδιωτικό νοσοκομείο στη Γλυφάδα.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...