Κυριακή
12 Μαΐου 2024

Βασιλακόπουλος για μετάλλαξη «Αρκτούρος»: Στο χειρότερο σενάριο θα είναι 20% πιο μεταδοτική

Ελλάδα

Στην μετάλλαξη «Αρκτούρος» του κορωνοϊού αναφέρθηκε το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής ο καθηγητής Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, εξηγώντας πόσο μεταδοτική είναι και πόσο θα πρέπει να ανησυχούμε στην Ελλάδα.

Αρχικά ο κ. Βασιλακόπουλος σημείωσε για την μετάλλαξη  «Αρκτούρος» ότι «ξεκίνησε ουσιαστικά εδώ και τρεις τουλάχιστον μήνες από την Ινδία. Δεν έχει δώσει σήμα πολύ μεγάλου κινδύνου σε άλλες χώρες» καθώς η χώρα αυτή έχει διαφορετικά επιδημιολογικά χαρακτηριστικά σε σχέση με την Ελλάδα.

 

«Εργαστηριακές μελέτες λένε ότι στη χειρότερη των περιπτώσεων θα είναι ένα 20% πιο μεταδοτικό και μάλλον δεν θα κάνει πιο βαριά νόσηση. Ελπίζουμε ότι δε θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στα συστήματα υγείας» πρόσθεσε ο κ. Βασιλακόπουλος επαναλαμβάνοντας για την μετάλλαξη «Αρκτούρος» ότι «έχει κάποιες ιδιαιτερότητες, με την έννοια ότι στην Ινδία κάνει λίγο πιο συχνά -ιδίως στα παιδάκια- επιπεφυκίτιδα δηλαδή κόκκινα μάτια με τσίμπλες, βλέφαρα που δεν μπορούν να ανοίξουν».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τήλος: Το Λιμενικό διέσωσε 24 μετανάστες από βραχώδες σημείο απέναντι από παραλία του νησιού - Ενας νεκρός

Από βραχώδες σημείο της Τήλου απέναντι από την παραλιακή περιοχή Δεσπότη Νερό περισυνέλεξε το Λιμενικό 24 μετανάστες, έπειτα από ενημέρωση που έλαβε και κατόπιν επιχείρησης εντοπισ...

Κεφαλονιά: Κατέπλευσε στο λιμάνι Αργοστολίου τo πελώριο κρουαζιερόπλοιο Norwegian Viva - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Στο λιμάνι του Αργοστολίου κατέπλευσε σήμερα το πελώριο κρουαζιερόπλοιο Norwegian Viva. Πρόκειται για ένα νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο της εταιρίας Norwegian Cruise Line (NCL), που έκ...

Φόρτωση άρθρων...