Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Βασίλης Καρράς: Το συγκινητικό αντίο των μουσικών του - «Λύγισε» η σύζυγός του (Videos&Photos)

Ελλάδα

Σε κλίμα συγκίνησης αποχαιρετούν τον Βασίλη Καρρά συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες και θαυμαστές. Η σύζυγος του τραγουδιστή «λύγισε» την ώρα που η μπάντα του λαϊκού τραγουδιστή έλεγε το τελευταίο αντίο, παίζοντας τις αξέχαστες επιτυχίες τους «Δεν πάω πουθενά» και «Νύχτα ξελογιάστρα».

Η Θεσσαλονίκη αποχαιρέτησε τον σπουδαίο λαϊκό τραγουδιστή, Βασίλη Καρρά, με τις πιο γνωστές επιτυχίες του σε live εκτέλεση από την ορχήστρα του. 

Οι μουσικοί συνεργάτες του Βασίλη Καρρά την ώρα που το φέρετρο έβγαινε από την εκκλησία, μετά το τέλος της εξόδιου ακολουθίας, έπαιξαν και τραγούδησαν το «νύχτα ξελογιάστρα» σε μία ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή, κάτι που αποδεικνύει πόσο πολύ ακούμπησε τις ψυχές των ανθρώπων ο μεγάλος λαϊκός καλλιτέχνης.

Βασίλης Καρράς: «Λύγισε» η σύζυγός του - Το συγκινητικό αντίο των μουσικών του

Πλήθος κόσμου φώναξε «αθάνατος» και «καλή αντάμωση Βασίλη» αποχαιρετώντας τον καλλιτέχνη.

Νωρίτερα είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του λαϊκού τραγουδιστή, στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, όπου πλήθος κόσμου απέτισε φόρο τιμής στον τεράστιο καλλιτέχνη.

Βασίλης Καρράς: «Λύγισε» η σύζυγός του - Το συγκινητικό αντίο των μουσικών του

Γνωστοί καλλιτέχνες, πολιτικοί και φίλοι του λαϊκού τραγουδιστή πήγαν για να αποχαιρετήσουν τον Βασίλη Καρρά στο λαϊκό προσκύνημα. Ανάμεσά τους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης, ο δήμαρχος Βόλου και κουμπάρος του, Αχιλλέας Μπέος, ο Γιάννης Ζουγανέλης, Κώστας Μακεδόνας, η Άντζελα Δημητρίου, η Λένα Ζευγαρά, ο Πέτρος Ιακωβίδης, και ο Κωνσταντίνος Αργυρός.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος Ευάγγελος Αραμπατζής και φίλος του Βασίλη Καρρά, που εκφώνησε τον επικήδειο λόγο, είπε πως η τελευταία του επιθυμία για μια μεγάλη συναυλία με 3.000 μουσικούς, θα γίνει πραγματικότητα τον Ιούλιο.

Ο συγκινητικός επικήδειος για τον Βασίλη Καρρά

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε το μεσημέρι χοροστατούντος του Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεου, ενώ τον επικήδειο εκφώνησε- μετά από αίτημα της οικογένειας- σύμφωνα με το voria.gr, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης.

«Τα είπε όλα με τα τραγούδια, τη στήριξή του σε εκείνους που είχαν ανάγκη με τον απαράβατο όρο να μη μαθευτούν ποτέ. Τα είπε όλα με την αγάπη του για τη Χριστίνα και την Ειρήνη. Από τον Βορρά μέχρι τον Νότο, ο Βασίλης έδωσε αγάπη και δίδαξε ήθος για περισσότερα από 40 χρόνια. Ήξερε να αγγίζει την ψυχή του Έλληνα. Στις καρδιές μας είναι ο τελευταίος μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής. Σε ευχαριστώ για την τιμή να είμαι δικός σου και την τιμή που μου έκανε η οικογένεια σου να βρίσκομαι εδώ, μπροστά σου. Μεταφέρω τα ειλικρινά συλλυπητήρια του Πρωθυπουργού. Για όλα αυτά Βασίλη μου, δεν πας πουθενά πουθενά, εδώ θα μείνεις!», είπε στον επικήδειό του ο Σταύρος Καλαφάτης.

Βασίλης Καρράς: «Λύγισε» η σύζυγός του - Το συγκινητικό αντίο των μουσικών του

«Ήταν άνθρωπος πιστός με συνειδητό τρόπο. Είχε καταστήσει την καρδιά του Βηθλεέμ, τόπο γέννησης του Χριστού. Διακρίθηκε για την αγάπη στους ανθρώπους και στην οικογένεια του και είχε φιλανθρωπικό έργο με αφανή τρόπο. Υπήρξε λαϊκός τραγουδιστής και υπέγραψε με τη φωνή του αυτά που ήθελε να εκφράσει όλος ο λαός», είπε ο Μητρόπολιτης Φιλόθεος.

Τραγικές φιγούρες η επί 40 χρόνια αγαπημένη του σύζυγος και η κόρη του που δεν άφησαν η μία την άλλη από την αγκαλιά τους.

«Λίγοι θα άντεχαν αυτά που πέρασε» είπε ο θεράπων ιατρός του Βασίλη Καρρά.

Από την πλευρά του, ο θεράπων ιατρός του Βασίλη Καρρά, Κώστας Μποτσόλης, είπε: «Τον γνώρισα από κοντά τον Αύγουστο του 2022 στο νοσοκομείο. Με ρώτησε τι γνωρίζω για την κατάσταση του και αν θα κερδίσουμε. Του είπα ''Θεού Θέλοντος, θα τα καταφέρουμε!''. Το πρόβλημα της υγείας του ήταν πολυδιάστατο. Αρχικά, υπήρχαν πολλά ενθαρρυντικά μηνύματα και έγιναν δυο χειρουργεία και θεραπείες. Δεν λύγισε. Λίγοι θα άντεχαν αυτά που πέρασε. Βλέπαμε έναν άνθρωπο ρωμαλέο και ρεαλιστή. Ποτέ δεν αναζήτησε την εύκολη λύση της παραίτησης. Δυο φορές τον μετέφερα ο ίδιος στο θάλαμο της ΜΕΘ και πάντοτε έξω από το δωμάτιο ήταν η γυναίκα του. Όταν μιλούσε για εκείνην βούρκωσε. Με βάση όσα πέρασε του άξιζε να είναι υγιής. Αγωνίστηκε όπως είχε μάθει να κάνει από μικρός».

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, πήγε στον ιερό ναό και δήλωσε πως είναι μια «δύσκολη μέρα για τη Θεσσαλονίκη. Καλό παράδεισο! Του οφείλουμε αγάπη και σεβασμό για τις πολλές στιγμές που μας χάρισε».

Βασίλης Καρράς: «Λύγισε» η σύζυγός του - Το συγκινητικό αντίο των μουσικών του

Συγκίνηση στην εξόδιο ακολουθία του Βασίλη Καρρά

Όταν έφτασε το φέρετρο, θαυμαστές και απλοί πολίτες, που ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη απ' όλη την Ελλάδα και βρίσκονταν εκεί από τις 8 το πρωί, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και φώναζαν: «Σήκω να μας τραγουδήσεις Βασίλη, είσαι παντού».

Η οικογένεια του λαϊκού τραγουδιστή έφτασε αγκαλιασμένη στον Ιερό Ναό, με τη σύζυγό του, την κόρη του και τον αδερφό του, τραγικές φιγούρες, να δίνουν δύναμη ο ένας στον άλλο.

Φανερά λυπημένος ο αδερφός του Βασίλη Καρρά δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση. «Δεν έχω κουράγιο να μιλήσω», είπε χαρακτηριστικά.

Βασίλης Καρράς: «Λύγισε» η σύζυγός του - Το συγκινητικό αντίο των μουσικών του
Βασίλης Καρράς: «Λύγισε» η σύζυγός του - Το συγκινητικό αντίο των μουσικών του

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανατροπή νταλίκας στον Άγιο Κωνσταντίνο - Κλειστή η εθνική οδός στο ρεύμα προς Αθήνα - Πώς διεξάγεται η κυκλοφορία

Tροχαίο ατύχημα με ανατροπή νταλίκας σημειώθηκε στην έξοδο της δεύτερης σήραγγας της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος του Αγίου Κωνσταντίνου, λίγο μετά τις 8:30 το βράδυ της ...

Απίστευτο περιστατικό στην Κρήτη: Απόπειρα εμπρησμού με drone σε επιχείρηση στις Μαργαρίτες Ρεθύμνου

Μια απίστευτη απόπειρα εμπρησμού σε επιχείρηση ζωοτροφών στις Μαργαρίτες Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο ερευνούν οι αρχές. Ακόμα πιο απίστευτο είναι ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός «π...

Φόρτωση άρθρων...