Κυριακή
26 Μαρτίου 2023

Βενζίνη: Συνεχίζονται οι ανατιμήσεις – Νέες αυξήσεις μέχρι τέλος της εβδομάδας

Συνεχίζεται το ράλι στις τιμές της βενζίνης, καθώς η ακρίβεια στα καύσιμα ροκανίζει τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών. Η τιμή της βενζίνης αυξάνεται καθημερινά, κάνοντας τους καταναλωτές να μετρούν πλέον και το λίτρο. Ενδεικτικό είναι ότι, καθημερινά, σημειώνεται αύξηση στην τιμή της βενζίνης η οποία, στις αρχές Μαΐου, ήταν 2,138€/lt ενώ, στις 10 του ίδιου μήνα, έφτασε τα 2,179€/lt ενώ, μέσα σε μία μόλις εβδομάδα, ξεπέρασε για πρώτη φορά, τα 2,2€/lt (2,204€.lt).

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως έρχονται νέες ανατιμήσεις μέχρι το τέλος της εβδομάδας. «Πιθανότατα μέχρι το τέλος της εβδομάδας να δούμε μια αύξηση της τάξης των 10 λεπτών στη μέση τιμή της αμόλυβδης. Δηλαδή από 2,2 ευρώ το λίτρο που είναι στα μεγάλα αστικά κέντρα να τη δούμε στα 2,3€/lt» , δήλωσε  ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου.

«Πρωταθλήτριες» στην ακρίβεια των καυσίμων είναι για ακόμα μια φορά οι Κυκλάδες με μέση τιμή βενζίνης τα 2,379 ευρώ το λίτρο ενώ ακολουθούν τα Δωδεκάνησα με 2.328€/lt και η Ευρυτανία με 2.297€/lt. Στην Αττική η μέση τιμή διαμορφώθηκε σε 2.182 ευρώ το λίτρο ενώ στη Θεσσαλονίκη σε 2,173€/lt.

Το κόστος των μετακινήσεων έχει γίνει πλέον δυσβάσταχτο για τους καταναλωτές, καθώς η μέση τιμής της βενζίνης έχει ανέβει κατά περίπου 60 λεπτά (Από 1,661€/lt σε 2,204€/lt) από τον Μάιο του 2021.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Δεν έπρεπε να φύγει» – Ραγίζει καρδιές η μητέρα της 22χρονης πρωταθλήτριας που σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ραγίζει καρδιές, μιλώντας στο MEGA, η μητέρα της 22χρονης πρωταθλήτριας της συγχρονισμένης κολύμβησης, Πένυς Μουλιανάκη, η οποία λίγες ώρες πριν αρραβωνιαστεί τον αγαπημένο της, σκ...

Κατάθεση στεφάνου στο Περιστέρι από τον υποψήφιο βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Άρη Σπίνο

Με την κατάθεση στεφάνου στην "πρωτεύουσα" της Δυτικής Αθήνας, το Περιστέρι, και την εκπροσώπηση στην λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Θεοτόκου το απόγευμα της ίδιας μέρας έδωσε το ...

Φόρτωση άρθρων...