Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Βία ανηλίκων: Τα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση για το πρόβλημα

Ελλάδα

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για τα φαινόμενα βίας μεταξύ ανηλίκων τα οποία συνεχώς πληθαίνουν. Καθημερινά είναι πολλά τα περιστατικά με θύματα και θύτες να μην έχουν κλείσει τα 18 τους χρόνια.

Στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή της επιστημονικής επιτροπής που αναλαμβάνει την εκπόνηση Εθνικής Στρατηγικής για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας και της Παραβατικότητας συζητήθηκαν όλες οι παρεμβάσεις που θα τρέξουν άμεσα και αφορούν στην καταπολέμηση του φαινομένου.

Αναλυτικά, το σχέδιο για την καταπολέμηση της βίας μεταξύ ανηλίκων προβλέπει:

  • Το Υπουργείο Παιδείας, τον επόμενο μήνα αναμένεται να θέσει σε λειτουργία την πλατφόρμα stop bullying. Εκεί θα μπορεί κάποιος να καταγγείλει ανώνυμα περιστατικά  σχολικής και εξωσχολικής βίας.
  • Παράλληλα, θα τρέξει και καμπάνια ευαισθητοποίησης με σποτάκια στην τηλεόραση και τα social media.
  • Το Υπουργείο Υγείας θα συνδέσει την υποστηρικτική τηλεφωνική γραμμή 10306 με την αστυνομία.
  • Μεγαλύτερη και συχνότερη θα είναι η παρουσία αστυνομικών σε σημεία που βγαίνουν βόλτα οι έφηβοι. Για παράδειγμα, στα εμπορικά κέντρα.  
  • Το επόμενο διάστημα θα μπει σε εφαρμογή πενταψήφιος αριθμός για καταγγελίες περιστατικών ανήλικης βίας και θα λειτουργήσει ψηφιακή εφαρμογή άμεσης βοήθειας. Κάτι σαν το κουμπί πανικού που χρησιμοποιείται από τις γυναίκες που βρίσκονται σε κίνδυνο. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πρωτομαγιά: Απεργία σε Μετρό, Ηλεκτρικό, Τραμ, ΟΣΕ και Προαστιακό - Δεμένα τα πλοία

Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται η χώρα την Τετάρτη λόγω της εργατικής Πρωτομαγιάς. Με 24ωρη απεργία και συγκεντρώσεις τη Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στον...

Το ρομπότ Σοφία έκλεψε τις εντυπώσεις στο Ηράκλειο - Δέχτηκε... προξενιά και αποθέωσε την Κρητική κουζίνα

Τις εντυπώσεις και στο Ηράκλειο, όπου βρέθηκε για την 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής, έκλεψε το ρομπότ Σοφία. Από την πρώτη στιγμή της άφιξής της στο Κλειστό Γυμναστήριο στα Δύο Αοράκ...

Φόρτωση άρθρων...