Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Βιασμός 11χρονου στην Κρήτη: Απολογείται ο λυράρης – Στα ίχνη 29 ατόμων οι αρχές

Ελλάδα

Απολογείται σήμερα ο 66χρονος λυράρης από την Κρήτη, που συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα (27/03) με την κατηγορία ότι βίαζε και εξέδιδε ανήλικο.

Θα οδηγηθεί το μεσημέρι στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, κατηγορείται για βιασμό, μαστροπεία, γενετήσιες πράξεις με ανήλικους και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Ο 66χρονος αρνείται τις κατηγορίες και κάνει λόγο για σκευωρία.

«Έχω την εντύπωση ότι σε αυτές τις υποθέσεις πρέπει όλοι να είναι σοβαροί. Ο εντολέας μου μιλάει για πλεκτάνη που θα καταπέσει ήδη από το ανακριτικό γραφείο. Υφαίνεται μία δικογραφία που στηρίζεται αποκλειστικά στις περιγραφές του παιδιού και τα ευρήματα έχουν να κάνουν με το ίδιο το παιδί. Αυτός δεν φαίνεται να έχει καμία ψηφιακή συμμετοχή», δήλωσε ο συνήγορός του, Διονύσης Βέρρας την περασμένη Τρίτη.

«Δεμένη η υπόθεση»

Ο δικηγόρος της οικογένειας του παιδιού, Γιώργος Κοκοσάλης αναφέρθηκε στην σοβαρότητα της καταγγελίας.

Χαρακτήρισε «δεμένη» την υπόθεση, με τον ανήλικο να σπάει τη σιωπή του και να δίνει όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται οι αστυνομικοί για να προχωρήσουν στις έρευνες.

«Θα έχουμε καταιγιστικές εξελίξεις με τις έρευνες να προχωρούν πολύ γρήγορα. Η υπόθεση είναι καλά δεμένη ενώ δεν θα μου φανεί παράξενο αν πάρει και μία εντελώς διαφορετική τροπή», επεσήμανε σχετικά ο κ. Κοκοσάλης.

Παρότρυνε όσους γνωρίζουν να «ανοίξουν τα στόματα και να μιλήσουν» και ζήτησε από όλους τους γονείς να προσέχουν τα παιδιά τους «ελέγχετε τις κινήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Την ίδια ώρα, η οικογένεια του ανηλίκου βρίσκονται από τη πρώτη στιγμή δίπλα από το παιδί και το προστατεύουν με τη μητέρα του να ζητά απ’ όλους όσοι γνωρίζουν να μιλήσουν. Από την πλευρά του το 16χρονο αγόρι, αμέσως μετά την σύλληψη του 66χρονου δήλωσε πως «λυτρώθηκε» και προτρέπει και άλλα αγόρια που βρίσκονται στη δική του θέση να μιλήσουν.

Στα ίχνη 29 ατόμων οι αρχές

Στα χέρια των αξιωματικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος, βρίσκονται κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικοί υπολογιστές, προκειμένου να ελεγχθεί η διακίνηση πορνογραφικού υλικού με θύμα το μικρό αγόρι.

Στο μικροσκόπιο βρίσκονται τα ψεύτικα προφίλ που υπάρχουν σε διάφορες πλατφόρμες με φωτογραφίες του ανηλίκου, προκειμένου να «ψαρέψουν» υποψήφιους πελάτες.

29 άτομα φέρονται να είχαν επικοινωνήσει με τα ψεύτικα προφίλ.

Σε αργία ο γιατρός δημόσιου νοσοκομείου

Τις προηγούμενες ημέρες, τέθηκε σε αργία 46χρονος γιατρός δημόσιου νοσοκομείου, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο cretapost ο διοικητής του Βενιζελείου, Κώστας Τερζάκης μόλις έλαβε το απαραίτητο έγγραφο από την Εισαγγελία προχώρησε στην άμεση αναστολή καθηκόντων του γιατρού.

«Το μεσημέρι της Τρίτης έλαβα από την εισαγγελία το έγγραφο στο οποίο αναφερόταν όταν ασκήθηκε δίωξη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας. Οι κινήσεις ήταν άμεσες καθώς εξέδωσα απόφαση για άμεση αναστολή καθηκόντων του συγκεκριμένου γιατρού με ισχύ από χθες το μεσημέρι και για έναν μήνα, όπως δηλαδή προβλέπεται από το νόμο», τόνισε ο κ. Τερζάκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος δεν έχει συλληφθεί, καθώς έχει παρέλθει το αυτόφωρο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο 46χρονος γιατρός ήταν μία από τις επαφές του ανηλίκου μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας με τον οποίο έκλεισαν ένα ραντεβού προκειμένου να προχωρήσουν σε ερωτική επαφή.

Τελικά η επαφή δεν συνέβη όπως ανέφερε ο 46χρονος και επιβεβαίωσε ο ανήλικος.

Για το θέμα αυτό ρωτήθηκε στα δικαστήρια ο συνήγορος του λυράρη, Διονύσης Βέρρας, ο οποίος απάντησε πως «έτσι όπως είδα εγώ την δικογραφία δεν υπάρχει κάποιο αδίκημα σε βάρος του γιατρού».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πάτρα: Μαθητής έπαθε ηλεκτροπληξία από γυμνό καλώδιο στις σκάλες του σχολείου του

Από θαύμα σώθηκε μαθητής λυκείου στην Πάτρα, όταν υπέστη ηλεκτροπληξία καθώς ακούμπησε γυμνό καλώδιο ρεύματος το οποίο εξείχε από εντοιχισμένο «κουτί» στις σκάλες του σχολικού συγκ...

Σαν σήμερα - 28 Μαρτίου

Γεγονότα 845: Τρεις τόνους ασήμι, ποσό τεράστιο για την εποχή, δίνει στους Βίκινγκς ο βασιλιάς των Φράγκων Κάρολος ο Φαλακρός, για να φύγουν από το Παρίσι, το οποίο είχαν καταλά...

Θεσσαλονίκη: Ένοχοι οι ιδιοκτήτες γηροκομείου μετά τον θάνατο 66χρονου τετραπληγικού από φωτιά

Καταδικάστηκαν οι ιδιοκτήτες ενός κέντρου φροντίδας ηλικιωμένων στη Θεσσαλονίκη έπειτα από περιστατικό στο οποίο ξέσπασε φωτιά και έχασε τη ζωή του ένας 66χρονος που φιλοξενούνταν ...

Φόρτωση άρθρων...