Τρίτη
23 Απριλίου 2024

Βιασμός 12χρονης: Στην ανακρίτρια η 37χρονη μητέρα – Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί (Photos)

Ελλάδα

Στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, οδηγήθηκε η μητέρα του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό που έπεσε θύμα βιασμού και εκπόρνευσης. Η μεταγωγή της 37χρονης έγινε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Η 37χρονη πήρε προθεσμία για τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου και αναμένεται να απολογηθεί στη 1 το μεσημέρι. Η 37χρονη, που της καταλογίζεται ότι εξέδιδε το παιδί της, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να ενημερωθεί επί της δικογραφίας και να προετοιμάσει την απολογία της. Η δικαστική λειτουργός προσδιόρισε την απολογία της μητέρας της 12χρονης, τη Δευτέρα οπότε και λήγει το όριο των πέντε ημερών από τη σύλληψη και κράτηση χωρίς απολογία.

Η 37χρονη βρίσκεται αντιμέτωπη με τη βαριά κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας σε βάρος της κόρης της.

Με την έκδοση εντάλματος σύλληψης η 37χρονη μητέρα καλείται να δώσει εξηγήσεις για τα στοιχεία που την καθιστούν εμπλεκόμενη στην υπόθεση που έχει σοκάρει το πανελλήνιο. Την Τετάρτη κρίθηκαν προφυλακιστέοι οι δύο πρώτοι κατηγορούμενοι, ο 53χρονος Ηλίας Μίχος και ο 42χρονος Γιάννης Σοφιανίδης.

Η κατηγορία που απαγγέλθηκε σε βάρος της 37χρονης, μητέρας οκτώ παιδιών, είναι αντίστοιχη με εκείνη που βαρύνει τον 53χρονο Ηλία Μίχο. Ο καταστηματάρχης με σωρεία στοιχείων που περιλαμβάνονται στη δικογραφία φαίνεται πως «διέθετε» μέσω του διαδικτύου το σώμα της 12χρονης σε ενδιαφερόμενους να έχουν καταναγκαστικές σεξουαλικές πράξεις με τη ανήλικη.

Σύμφωνα με νομικούς, η κατηγορία σε βάρος της μητέρας θα μπορούσε να αφορά όχι μόνο ενεργό συμμετοχή της στην εμπορία του παιδιού και τη νομή των «αμοιβών», αλλά ακόμη και την «ανοχή» που ίσως επεδείκνυε, ουσιαστικά την διευκόλυνση σε όσα διαλαμβάνονταν σε βάρος του παιδιού της, από τον εργοδότη της ίδιας.

Δικαστικές πηγές υιοθετώντας το σκεπτικό έμπειρων αξιωματικών τονίζουν πως το κοριτσάκι φαίνεται πως όχι μόνο ήταν ελεύθερο να κυκλοφορεί ως αργά τη νύχτα, αλλά χρησιμοποιούσε ακριβά αντικείμενα, κινητό, ποδήλατο και άλλα, χωρίς να ανησυχούν όλα αυτά τη μητέρα.

Η γυναίκα είχε τεθεί στο στόχαστρο της Αστυνομίας αμέσως μετά την καταγγελία της φρικώδους υπόθεσης, καθώς η εν γένει συμπεριφορά της φαίνεται να προβλημάτισε τις Αρχές που την θεώρησαν «αφύσικη» ή δυσανάλογα ψύχραιμη ή ύποπτη έναντι συγκεκριμένων ορατών δεδομένων σε σχέση με το κοριτσάκι.

Βιασμός 12χρονης: Στην ανακρίτρια η 37χρονη μητέρα – Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί

Η ίδια η διάταξη του Ποινικού Κώδικα ορίζει ότι μαστροπεία διαπράττει:

«Όποιος, για να εξυπηρετήσει την ακολασία άλλων, προάγει ή εξωθεί στην πορνεία ανήλικο ή υποθάλπει ή εξαναγκάζει ή διευκολύνει ή συμμετέχει στην πορνεία ανηλίκων, τιμωρείται με κάθειρξη έως δέκα (10) έτη και χρηματική ποινή” ο νόμος ορίζει επίσης, μεταξύ άλλων ότι :

“Με κάθειρξη και χρηματική ποινή τιμωρείται ο υπαίτιος αν το έγκλημα τελέστηκε: α) εναντίον προσώπου νεότερου των δεκαπέντε (15) ετών, β) με απατηλά μέσα, γ) από τον ανιόντα συγγενή εξ αίματος ή εξ αγχιστείας ή από θετό γονέα, σύζυγο, επίτροπο ή από άλλον στον οποίο έχουν εμπιστευθεί τον ανήλικο για ανατροφή, διδασκαλία επίβλεψη ή φύλαξη, έστω και προσωρινή».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ανακρίτρια της υπόθεσης ζήτησε την σύλληψη της μητέρας καθώς φέρεται να προκύπτουν στοιχεία για συχνές επικοινωνίες και ανταλλαγή μηνυμάτων της με τον προφυλακισμένο εργοδότη της Ηλία Μίχο, ενώ εντοπίστηκαν και εμβάσματα με μικροποσά που κατευθύνθηκαν σε λογαριασμό της. Μάλιστα τα εμβάσματα φέρεται να έχουν γίνει από τον Γιάννη Σοφιανίδη και όχι από τον Ηλία Μίχο.

Σύμφωνα με την υπεράσπιση της γυναίκας υπάρχουν εξηγήσεις για αυτά που της καταλογίζονται. Ωστόσο, εκτιμάται πως ενδέχεται το κατηγορητήριο που θα συνταχθεί σε βάρος της να περιέχει και άλλες κατηγορίες πλην της βασικής που απαγγέλθηκε χθες και οδήγησε στην σύλληψή της.

Η μητέρα της 12χρονης πέρασε τη νύχτα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ). Σύμφωνα με πληροφορίες δύο από τα παιδιά της βρίσκονται με τη γιαγιά τους, ενώ πέντε φιλοξενούνται στο Νοσοκομείο Παίδων.

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Στην ανακρίτρια η μητέρα – Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λιβύη έγινε η Καλαμάτα – «Πνίγηκε» στην αφρικανική σκόνη η Μεσσηνία (Video&Photos)

Αρκετές περιοχές της νότιας Ελλάδας έχει σκεπάσει η αφρικανική σκόνη, δημιουργώντας ένα εκρηκτικό κοκτέιλ για τους κατοίκους. Οι μετεωρολόγοι συστήνουν υπομονή με το φαινόμενο να ε...

Δολοφονία Λυγγερίδη: Βαριές διώξεις για 28 κακουργήματα και πλημμελήματα στους 67 συλληφθέντες

Ποινικές διώξεις για σειρά κακουργημάτων και για σωρεία πλημμελημάτων, συνολικά 28 αδικήματα, προχώρησε η Εισαγγελία σε βάρος των συλληφθέντων για την υπόθεση της δολοφονικής επίθε...

Φόρτωση άρθρων...