Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για κύκλωμα μαστροπείας

Εκτός από τις καταγγελίες στα social media, για μεγάλο κύκλωμα που πρέπει να εξαρθρωθεί κάνει λόγο και ο δικηγόρος της 24χρονης, που κατήγγειλε πως έπεσε θύμα βιασμού σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη, παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Ελλάδα

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή καταγγελίες περί κυκλώματος μαστροπείας διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κύκλωμα είχε ως στόχο την αναζήτηση νεαρών γυναικών, τις οποίες εξωθούσαν στην πορνεία και τις διοχέτευαν σε τέτοιου είδους πάρτι.

Από την εισαγγελία της Θεσσαλονίκης ξεκαθαρίζεται ότι το θύμα, το οποίο έκανε την καταγγελία, δεν ανήκε στις κοπέλες που είχαν μπει στο κύκλωμα.

Στην υπόθεση που αναδείχθηκε μέσα από τα social media φέρονται να εμπλέκονται μέλη μεγάλης επιχειρηματικής οικογένειας με οικονομική επιφάνεια.

Οργή έξω από το Achilleion, «ντροπή σας» φωνάζουν συγκεντρωμένοι

«Ντροπή σας, ντροπή σας», το σύνθημα που πρωτοστατεί έξω από την καφετέρια «Achilleion» μετά την καταγγελία για τον βιασμό της 24χρονη στης Θεσσαλονίκη.

Διαμαρτυρόμενοι εκφράζουν την οργή τους φωνάζοντας «το μαγαζί του βιασμού», ενώ η παρουσία των ΜΑΤ είναι εμφανής. 

Υπενθυμίζεται ότι έχει προκύψει εμπλοκή του μετρ του Achilleion στην υπόθεση. Η επιχείρηση εστίασης, όταν έγινε γνωστή η υπόθεση, διέκοψε αμέσως την συνεργασία μαζί του.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διεύθυνση του καταστήματος:  

«Σχετικά με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες αναφέρουμε τα εξής:

  1. Η επιχείρηση δεν έχει ουδεμία σχέση με το αναφερόμενο περιστατικό.
  2. Με τον εργαζόμενο, ο οποίος φέρεται να συμμετείχε στο συγκεκριμένο περιστατικό έχει ήδη διακοπεί η συνεργασία μας.
  3. Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό και την θλίψη μας για τέτοιου είδους περιστατικά, και για τα οποία θα αποφανθεί η δικαιοσύνη.
  4. Επιφυλασσόμαστε παντός νόμιμου δικαιώματός μας».

«Αυτό που έπαθα εγώ, δεν θέλω να το πάθει κανένα άλλο κορίτσι. Δεν θα κάνω πίσω», είπε στον δικηγόρο της η 24χρονη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ, ο δικηγόρος της 24χρονης Θανάσης Ζιώγας έκανε λόγο κύκλωμα. «Είναι μεγάλο κύκλωμα, όχι κυκλωματάκι και πρέπει να εξαρθρωθεί», τόνισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα είναι μέχρι στιγμής το άτομο στο οποίο έχουν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, καθώς ο ίδιος ομολόγησε πως συνευρέθηκε με την κοπέλα, υποστηρίζοντας πως αυτό έγινε με τη συγκατάθεσή της.

Οι άλλοι δυο που εμπλέκονται στην υπόθεση είναι στη διάθεση των αρχών. Επιπλέον, ο κ. Ζιώγας διευκρίνισε ότι τα ονόματα που αναφέρονται στα social media δεν βρίσκονται μέσα στη δικογραφία.

«Καταλαβαίνετε ότι το κορίτσι είναι ψυχολογικά ράκος. Βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση σοκ γιατί μία τέτοια πράξη ισοπεδώνει την προσωπικότητα μίας νέας κοπέλας» δήλωσε στο Thesstoday.gr ο δικηγόρος της, Θανάσης Ζιώγας.

«Είναι ένα κορίτσι σεμνό και ιδιαίτερα πολύ χαμηλών τόνων. Με έχει συγκινήσει όμως το γεγονός ότι δεν το βάζει κάτω. Πρέπει να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι. Κάποιοι δεν μπορεί να μένουν κρυμμένοι για πάντα. Κι ο ρόλος ο δικός μας είναι να τους ξεμπροστιάσουμε και να χτυπήσουμε το κακό στη ρίζα του», συμπλήρωσε.

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της καταγγελίας

Σύμφωνα με την καταγγελία, το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, η 24χρονη βρέθηκε μαζί με δύο φίλες της σε σουίτα του ξενοδοχείο «Αχίλλειον», όπου είχε οργανωθεί πάρτι, στο οποίο είχαν προσκληθεί. Η κοπέλα καταγγέλει πως είχε ναρκωθεί από τους φερόμενους ως βιαστές της.

«Όταν αποφάσισαν να φύγουν, η εντολέας μου δεν ήταν σε θέση να οδηγήσει για να πάει σπίτι της και πήρε τηλέφωνο τον άνθρωπο που την κάλεσε εκεί λέγοντάς του ότι δεν μπορεί να οδηγήσει και αυτός της είπε να γυρίσει πίσω. Όταν γύρισε είδε τρία άτομα, τα οποία την άρπαξαν από το ασανσέρ του ξενοδοχείου και την έβαλαν στο δωμάτιο», αναφέρει ο δικηγόρος της 24χρονης, Θανάσης Ζιώγας.

«Το πρωί που ξύπνησε, ήταν χωρίς ρούχα και μόνη της σε ένα δωμάτιο. Ταράχτηκε, δεν ήξερε τι είχε γίνει, δεν θυμόταν τίποτα. Αποφάσισε να καταγγείλει το περιστατικό στην αστυνομία και μετά από έρευνα συνελήφθη ο 27χρονος, ο οποίος φαίνεται να παραδέχτηκε ότι ήρθε σε ερωτική επαφή με την κοπέλα ενώ ισχυρίστηκε πως είχε τη συναίνεσή της», συμπληρώνει ο ίδιος.

Στη συνέχεια, η 24χρονη πήγε στο ΑΤ Λευκού Πύργου, όπου ανέφερε όσα θυμόταν και κατήγγειλε 3 άτομα – χωρίς ωστόσο να γνωρίζει την ταυτότητά τους. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, πρόκειται για τους 3 Αθηναίους οι οποίοι την έβγαλαν από το ασανσέρ του ξενοδοχείου.

Το χρονικό της υπόθεσης

Μετά την καταγγελία της 24χρονης, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός 27χρονου ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Σημειώνεται πως η υπόθεση δεν έχει κλείσει, καθώς τις τελευταίες ημέρες ξετυλίγεται το κουβάρι του καταγγελόμενου βιασμού, ενώ η ανακρίτρια συνεχίζει να παίρνει καταθέσεις από τα εμπλεκόμενα άτομα.

Ο άνθρωπος που οργάνωσε το πάρτι στη σουίτα, ο οποίος μάλιστα έκανε ανάρτηση για τον βιασμό της κοπέλας στην οποία ονομάτιζε τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, ισχυρίζεται ότι του είχαν κλέψει το κινητό και αρνείται τα όσα παραδέχοταν η ανάρτηση.

Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε ότι «σήμερα κατάφερα να ανακτήσω την κυριότητα του προφίλ μου και άμεσα θέλω να προβώ στη διάψευση της δημοσίευσης που πραγματοποιήθηκε στις 13/1/. Η συγκεκριμένη δημοσίευση δεν πραγματοποιήθηκε από εμένα, αλλά από το πρόσωπο το οποίο έχω ήδη μηνύσει για αρπαγή, απειλή, παράνομη βία, επικίνδυνη σωματική βλάβη, εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση».

Συνέχισε λέγοντας πως «το συγκεκριμένο άτομο μαζί με τους “συνοδούς” του την 1/1/2022 με χτύπησαν αλύπητα και στη συνέχεια στις 13/1/2022 μου απέσπασαν με τη βία το κινητό μου τηλέφωνο και ανέβασαν στο προφίλ μου στο Instagram το ψευδές κείμενο που αφορά σε συμβάν που δεν ήμουν παρών».

«Η συνέχεια θα δοθεί στα δικαστήρια και προσδοκώ η απάντηση της δικαιοσύνης να είναι αμείλικτη», αναφέρει.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μανώλης Τσικνάκης: Νέα στοιχεία για τον θάνατό του – «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν…»

Ήταν 27 Ιουνίου του 2018 όταν το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοίνωσε στην οικογένεια Τσικνάκη ότι ο 22χρονος γιος τους Μανώλης αυτοπυροβολήθηκε θανάσιμα στο κεφάλι με τον ατομικό τ...

Φόρτωση άρθρων...