Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Βιασμός στο Ίλιον: Στην ανακρίτρια ανηλίκων δύο 15χρονοι - Νέα εντάλματα σύλληψης

Ελλάδα

Ενώπιον της ανακρίτριας θα βρεθούν προκειμένου να απολογηθούν σήμερα δύο 15χρονοι που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στον βιασμό ενός συμμαθητή τους στο Ίλιον.

Είχαν συναινέσει στην παράταση της κράτησής τους, για να ετοιμάσουν την απολογία τους. Σημειώνεται ότι από τους υπόλοιπους συλληφθέντες, οι τρεις έχουν ήδη προφυλακιστεί, ενώ ο έκτος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, καθώς συμπληρώνει σε λίγες μέρες τα 15 έτη.

Οι Αρχές εξετάζουν την εμπλοκή άλλων δύο μαθητών που τους υπέδειξε το κακοποιημένο αγόρι και ήδη έχουν ταυτοποιηθεί. Ο ένας εμφανίστηκε μετά τη λήξη της αυτόφωρης διαδικασίας και ο άλλος αναζητείται αλλά εκτιμάται ότι έχει διαφύγει στην Αλβανία απ’ όπου κατάγεται.

Πρόκειται για έναν 17χρονο μαθητή, ο οποίος σύμφωνα με το MEGA φέρεται να ανεβάζει συχνά, επιθετικά βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ένας ανήλικος που θέλει να παρουσιάζεται σκληρός και σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι από τους πρωτεργάτες της φρικιαστικής ιδέας να φτιαχτεί ένα βίντεο κλιπ σε ρυθμό τραπ με τη σεξουαλική κακοποίηση του αγοριού.

Ο 15χρονος φέρεται να κατέθεσε πως ο 17χρονος είχε βασικό ρόλο στην υπόθεση, καθώς ήταν εκείνος που μοίραζε τα βίντεο, ενώ σε ένα από αυτά είχε καταγραφεί και ο ίδιος να τον χτυπάει. Πηγαίνει σε διαφορετικό σχολείο με τον 15χρονο, ήταν όμως στο ίδιο φροντιστήριο.

Υπενθυμίζεται ότι τρεις από τους οκτώ ανηλίκους που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση είναι ήδη προφυλακισμένοι.

Τι λέει 15χρονη μαθήτρια που εμπλέκεται στην υπόθεση

Η 15χρονη κοπέλα που μίλησε στο Star, αρνήθηκε ότι ήταν μπροστά στη σκηνή του βιασμού στο εγκαταλελειμμένο σπίτι, κατήγγειλε ότι δέχεται καθημερινά απειλές μέσω διαδικτύου και πρόσθεσε πως συμπαραστέκεται στον 15χρονο που κακοποιήθηκε:

«Δεν έχω κάνει τίποτα. Δεν ήμουν μπροστά στη σκηνή του βιασμού. Ενώ εγώ συμπαραστέκομαι στο παιδί και του δίνω κουράγιο, μου λένε να πεθάνουν οι γονείς μου, να μην πατήσω εκεί το πόδι μου και εγώ φοβάμαι να κυκλοφορήσω … Την ημέρα που γινόταν αυτό είχα κανονίσει με μια άλλη κοπέλα να πάμε βόλτα και έτυχε να περάσουμε να πούμε ένα γεια. Είπαμε “γεια” απ’ έξω, φύγαμε και μετά εγώ προσωπικά το έμαθα όταν αυτά τα βίντεο άρχισαν να διαδίδονται στο σχολείο μου. Ντρέπομαι για αυτά τα παιδιά που άσκησαν βία σε έναν συνομήλικό τους. Θέλω να πω ένα κουράγιο στο παιδί γιατί στη θέση αυτού του παιδιού θα μπορούσα να ήμουν και εγώ».

Στο Star μίλησε και ο πατέρας της 15χρονης, ο οποίος επανέλαβε τους ισχυρισμούς της κόρης του:

«Από ό,τι φαίνεται, εκείνη τη στιγμή, εκείνη την ώρα που μάλλον θα τραβούσαν βίντεο η παρέα, η κόρη μου έτυχε να περνάει απ’ έξω με τις φίλες της και είπαν ένα “γεια” όταν τους είδαν μαζεμένους, χωρίς να ξέρουν τι πρόκειται να γίνει, χωρίς να βλέπουν κάτι που να τους κινεί την περιέργεια ή να τους δείχνει ότι θα γινόταν κάτι άσχημο. Απλά χαιρέτισαν και έφυγαν. Σαν πατέρας ενός 15χρονου παιδιού στεναχωριέμαι πάρα πολύ για αυτό που έχει γίνει στο παιδί, το θύμα και για αυτό που έχει τραβήξει».

Νέα εντάλματα σύλληψης τις επόμενες μέρες

Τα τέσσερα εντάλματα που έρχονται αφορούν κορίτσια, τα τρία ηλικίας 15 ετών και το τέταρτο ηλικίας 14 ετών. Οι έφηβες φέρονται να ήταν μπροστά στις σεξουαλικές πράξεις χωρίς να έχουν κάποιο ρόλο από τον 15χρονο.

Η αποκάλυψη της υπόθεσης ήρθε όταν μία από τις μαθήτριες έμαθε για τα βασανιστήρια σε βάρος του 15χρονου και μίλησε στους γονείς της, οι οποίοι με τη σειρά τους ενημέρωσαν τη μητέρα του θύματος.

Ο ανήλικος κακοποιήθηκε σεξουαλικά 6-7 φορές, όπως λέει στην κατάθεσή του, ενώ στο εγκαταλελειμμένο σπίτι είχαν εμφανιστεί και οι τέσσερις μαθήτριες που δεν συμμετείχαν στις εγκληματικές πράξεις των συνολικά οχτώ εφήβων που κατηγορούνται ως μέλη συμμορίας.

Το θύμα περιέγραψε στην παιδοψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ. τα βασανιστήρια που βίωνε: «Με κράταγε κεφαλοκλείδωμα και δε μπορούσα να ανασάνω και με πίεζε στο διάφραγμα και δε μπορούσα να ανασάνω και του έλεγα δε μπορώ να πάρω ανάσα, άφησέ με δε μπορώ, δε μπορώ. Και επειδή αυτό το έκανε επειδή είχε νεύρα, επειδή κατά λάθος όταν κούνησα το χέρι μου για να ξεφύγω επειδή με κρατάγανε, του έβγαλα κατά λάθος τα γυαλιά και για αυτό το θέμα νευρίασε και λέει τώρα θα σου δείξω εγώ και με έπιασε κεφαλοκλείδωμα και δεν μπορούσα να πάρω ανάσα (…) Σταματούσαν όταν το αποφάσιζαν αυτοί».

Για το σπίτι όπου γίνονταν όλα φέρεται να περιέγραψε: «Υπήρχαν τρία δωμάτια. Ένα η αποθήκη που δεν πηγαίναμε ποτέ εκεί πέρα. Ένα που ήτανε ένα στρώμα κάτω σαν κρεβάτι στρωμένο με σεντόνια και αυτά. Μαξιλάρια και ένα δωμάτιο που ήτανε καναπέδες και εκεί πέρα καθόμασταν συνήθως».

Οι δράστες πρότειναν στη 15χρονη μαθήτρια να της κάνουν ότι έκαναν και στον 15χρονο, χωρίς τελικά να προχωρήσουν στο βιασμό της. «Θες και εσύ;», φέρονται να της είπαν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ανήλικοι που προφυλακίστηκαν στην απολογία τους αποδέχτηκαν εν μέρει τις πράξεις που τους αποδίδονται, αρνούμενοι ωστόσο ότι διέπραξαν βιασμό σε βάρος του 15χρονου. Μάλιστα, φέρονται να έκαναν λόγο για σεξουαλικές πραξεις στο πλαίσιο του ερωτικού πειραματισμού, με εναλλασσόμενους ρόλους, χωρίς τη χρήση απειλης ή βίας. Ωστόσο οι εξηγήσεις που έδωσαν δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα ανηλίκων και οδηγούνται στη φυλακή.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σέρρες: Εξιχνιάστηκαν 16 περιπτώσεις απάτης -Απέσπασαν 305.789 ευρώ από τραπεζικούς λογαριασμούς, 9 συλλήψεις

Εξιχνιάστηκαν 16 περιπτώσεις απάτης που έγιναν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας το πρώτο τρίμηνο του 2022. Μετά από σχετική έρευνα της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών συνελήφθησα...

Φόρτωση άρθρων...