Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Βίντεο: Η στιγμή που ο χιμπατζής το σκάει από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Ένας alpha male χιμπατζής το έσκασε από τον περιορισμένο χώρο του στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο το πρωί του Σαββάτου, 25 Ιουνίου, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί το πρωτόκολλο ασφαλείας του χώρου και το ζώο να θανατωθεί.

Σήμερα κυκλοφόρησε στα social media ένα βίντεο που καταγράφει τη στιγμή που το σκάει από το Αττικό Πάρκο ο χιμπατζής.

Υπενθυμίζεται πως μετά από επεισόδιο με άλλους πιθήκους, ο χιμπατζής έφυγε από το κλουβί του. Όπως φαίνεται και στο βίντεο το άγριο ζώο αρχίζει και τρέχει σε σημείο με σταθμευμένα αυτοκίνητα. Λίγο αργότερα το ζώο απομονώνεται από το προσωπικό ασφαλείας του πάρκου και θανατώνεται.

Την είδηση καθώς και τις τραγικές λεπτομέρειες για τη θανάτωση του ζώου, δημοσίευσε το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο με stories στο Instagram.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο διευθυντής του Αττικού Πάρκου, Ζαν Ζακ Λεσουάρ, ανέφερε πως είναι μία δύσκολη ημέρα για την ομάδα του Αττικού Πάρκου, ενώ τόνισε πως η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

«Ο χιμπαντζής απλώς πέρασε από το πάρκινγκ του πάρκου και ανέβηκε από την βόρεια πλευρά, ακολουθώντας την περίφραξη του πάρκου. Ήταν αδύνατο να γίνει νάρκωση λόγω της κατάστασης του ζώου που είχε πολύ υψηλή ανδρεναλίνη. Ένα ζώο λοιπόν σαν αυτό ήταν αδύνατο να γίνει νάρκωση, καθώς υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να επιτεθεί σε κάποιον», τόνισε.

 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κολωνός: «Σήμερα είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου», είπε η 12χρονη μετά την ενοχή του Μίχου

«Σήμερα είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου», ήταν η φράση που είπε στη 17χρονη αδερφή της, η 12χρονη από τα Σεπόλια αμέσως μετά την απόφαση του δικαστηρίου για την ενοχή του...

ΓΣΕΕ: Ανακοίνωσε γενική απεργία στις 17 Απριλίου

Απόφαση για διεξαγωγή γενικής απεργίας στις 17 Απριλίου έλαβε η ΓΣEΕ όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή λίγη ώρα μετά την ομιλία Μητσοτάκη στο υπουργικό συμβούλιο για αύξηση του κατώτατ...

Φόρτωση άρθρων...