Κυριακή
10 Μαΐου 2026

Βίντεο-ντοκουμέντο: Αυτός ήταν ο ήρωας σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος

Ελλάδα

Ο 34χρονος Γιώργος Μπαλταδώρος είναι ο νεκρός χειριστής του Mirage 2000-5 που συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή 9 ναυτικά μίλια βορειονατολικά της Σκύρου.

Ο αδικοχαμένος σμηναγός είχε μιλήσει στην στρατιωτική εκπομπή της ΕΡΤ «Αρετή και Τόλμη», σε αφιέρωμα για τους «Φρουρούς του Αιγαίου».

Ο 34χρονος χειριστής Mirage της 331 Μοίρας της 114 Πτέρυγας Μάχης, είχε εμφανιστεί στο σχετικό ρεπορτάζ και είχε αναφέρει τι κάνουν σε περίπτωση συναγερμού οι πιλότοι, για τους κινδύνους που εμπερικλείει η αποστολή τους και τις οδηγίες που λαμβάνουν.

«Όταν απογειωνόμαστε, πετάμε σε σχηματισμό visual, δηλαδή, βλέπουμε ο ένας τον άλλον και από εκεί και πέρα αναμένουμε τις οδηγίες» έλεγε ο Γιώργος Μπαλταδώρος.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι ο αδικοχαμένος πιλότος, που επέστρεφε από αποστολή στο Αιγαίο, ήταν ο επικεφαλής του σχηματισμού και πετούσε visual με τον έτερο πιλότο του Mirage 2000-5.

Μάλιστα, στο βίντεο, ο Γιώργος Μπαλταδώρος είχε πει: «Είμαστε πάντα έτοιμοι. Σίγουρα υπάρχει κίνδυνος, άσχετα αν τις περισσότερες φορές δεν γίνεται τίποτα. Αλλά δεν ξέρουμε σήμερα ή αύριο τι σκοπό έχουν να κάνουν οι απέναντι».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 56χρονος στο Λαύριο με βαλλίστρα, μαχαίρια, σουγιάδες και πιστόλι τύπου ρέπλικα

Στη σύλληψη ενός 56χρονου προχώρησαν οι αστυνομικοί στο Λαύριο, μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του στην περιοχή του Λαυρίου και εντοπίστηκαν παράνομα όπλα. Κατά...

Φόρτωση άρθρων...